Antoine de Saint-Exupéry a reményről

„Most valósággá válik minden édes remény,
Mely ott ég a szívünk rejtekén.
Az élet tárt karokkal vár,
Hogy szép lesz-e, csupán rajtunk áll.”

Antoine de Saint-Exupéry

Grace klinika 7/17 – Szabályok

„Renegátok. Szabályszegők. Szikés gengszterek. Így szeretünk gondolni magunkra. Piszok jónak hisszük magunkat. Szexinek. A baj csak az, hogy ez nem teljesen igaz. Legbelül szabálykövetők vagyunk. Birkák. Nem szegjük meg a protokollt. A-tól z-ig betartjuk. Mert ha nem követjük a protokollt a betegeink meghalnak és nem leszünk többé piszok jók. Csak piszkok.

Ez minden orvos dilemmája. Biztonsági játékosnként kövessük a protokollt. Vagy kockáztassunk és alkossunk újat. A kockázat járhat sikerrel, de kudarccal is. Időnként akkor is szembe kell szállnunk a rendszerrel, nagyot ugrani. És ha megvan az áhított végeredmény, az a világ legjobb érzése. De ha nincs?”

Grace klinika

Agatha Christie az életről

„Mától fogva újra kezdem az életem. Új élet virrad föl számomra. Megszűnt, ami eddig nyomorított és megakadályozta, hogy éljek. Igazad volt ma délután, amikor azt kérdezted, nem magam elől akarok-e elszaladni? Mert ezt tettem évek óta. Mert nem tudtam, erős voltam-e vagy nagyon gyönge. (…) Féltem önmagamtól, féltem az élettől, tőled is féltem.”

Agatha Christie

Született feleségek 2/17 – Elszakadás

„Pontosan abban a másodpercben, amikor a doktor egy újabb köldökzsinórt vágott át, kötelékek szakadtak el mindenfelé a városban. Például az anya és a gyermek között, aki nem akarta, hogy olyan gyorsan felnőjön. Vagy egy rekesz bor és a feleség között, aki nem akarta beismerni nagy gondban van. Vagy a nő és a barátja között, aki nem tudta megbocsátani az árulást. A döntés, hogy elszakadunk attól, amit szeretünk fájdalmas. Ennél csak egy valami rosszabb. Amikor az, akiben megbíztunk helyettünk dönt.”

Született feleségek