Gyilkos elmék 5/17 – Tennessee Williams a magányról

„Mi emberek mindnyájan életfogytiglani magánzárkában élünk, a saját bőrünkben.”

Tennessee Williams

Grace klinika 10/16 – Átmenet

„Van egy szakasz, amit át kell vészelnünk szüléskor. És ez a legnehezebb része. Úgy nevezik az átmeneti szakasz. Nagyon keményen kell nyomni. És sokáig. Kimerülünk. Elfáradunk. És az erőfeszítésnek nincs látható eredménye. Ebben az átmeneti szakaszban úgy érezzük, nem bírjuk tovább. De csak azért, mert már olyan közel van a cél.

Az átmenet mozgás. Az élet egyik részéből egy egészen újba. Olyan, mint egy hosszú, ijesztő sötét alagút. De ki kell jönnünk a másik oldalon. Mert ami ott vár Ránk, az csodás lehet.”

Bosszú 1/18 – Feloldozás

„A feloldozás a megbocsátás legfelsőbb formája. Mentesítés a gyanú és a felelősség alól. Az elrabolt jövő felszabadítása.

A feloldozás elmossa a bűnt az újjászületés ígéretével. Esély, hogy elmeneküljünk azok vétségei elől, akik előttünk voltak. A legtöbben okulunk a múlt hibáiból. Mások arra kárhoztattak, hogy újra elkövessék azokat.”

Bosszú

Grace klinika 2/12 – A családról

„Városi legenda, hogy az öngyilkosságok száma megugrik az ünnepek idején. Valójában épp ellenkezőleg, csökkenni szokott. Kutatások szerint azért, mert az emberek kevésbé hajlamosak végezni magukkal, amikor körülveszi őket a családjuk. A vicc az, hogy  ugyanez a fokozott családi együttlét a feltétélezett okozója az ünnepekkor menetrendszerűen bekövetkező depressziórohamoknak.

Egy régi mondás szerint senki sem választhatja meg a családját. Elfogadjuk, amit a sors adott és tetszik vagy sem, szeretjük őket vagy sem, megértjük őket vagy sem megbirkozunk vele. Egy másik ősrégi tanítás szerint a család, amibe születünk csak afféle kiindulási pont. Etetnek, öltöztetnek és vigyáznak ránk, amíg készen nem állunk arra, hogy kilépjünk a való világba és megtaláljuk a magunk törzsét.”

Grace klinika