Született feleségek 1/3 – A félelem

„Igen, emlékszem a világra,  minden apró részletére. De legfőképpen arra, hogy mennyire féltem. Micsoda pazarlás. Tudják, aki félelemben él, nem is él igazán. Bárcsak el tudnám ezt mondani azoknak, akiket  hátrahagytam. De vajon használna nekik? Valószínűleg nem. Mostmár belátom mindig lesznek olyanok, akik szembeszállnak a félelmeikkel és lesznek olyanok, akik inkább megszöknek előle.”

Született feleségek

Grace klinika 8/1 – Házasság

„A jó házasságok is tönkremennek. Az egyik percben még szilárd talajon állsz, a következőben már nem. És mindig két sztori van. A tiéd és az övé. De mindkét  sztori ugyanúgy kezdődik. Úgy, hogy két ember egymásba szeret. … Senki nem hiszi, hogy a végén elválik. Azt hisszük, a miénk örökké fog tartani. Ezért mindig sokkot jelent, amikor rájövünk, hogy vége. Az egyik percben még szilárd talajon állunk. A következőben már nem.

Megvan benned, ami kell? Ha a házasságod bajba jut, kiállod a vihart? Ha megmozdul a föld és a világod romba dől. Talán csak hinni kell és bízni, hogy együtt túlélitek. És bármi lesz is nem feladni.”

Grace klinika

Született feleségek 3/13 – Fordulatok

„Igen. Olyan hirtelen tud megtörténni. Az élet, amit addig ismertünk képes új fordulatot venni egy szempillantás alatt. Különös barátságok szöknek szárba. Fontos karrierek vettetnek sutba. Egy rég elvesztett remény éledhet újjá. Mégis legyünk hálásak minden fordulatért, amit az élet hoz elénk. Mert túl hamar eljön a nap, ahonnan mér nincs több fordulat.”

Született feleségek

Maya Angelou – Motiváció

“Ha valamit nem szeretsz, változtass rajta! Ha változtatni nem tudsz, változtass azon, ahogy gondolkodsz róla! Csak ne panaszkodj!”

Maya Angelou

Henry Ford a sikerről

„Ha a sikernek egyáltalán van titka, ez abban a képességben áll, hogy észrevegyük a másik ember szempontját, és a dolgokat egyszerre nézzük az ő oldaláról és a magunkéról is.”

Henry Ford