Elbert Hubbard az önismeretről

“Nincs emberi illúzió, ami furcsább lenne annál a feltételezésnél, hogy szellemileg és erkölcsileg felette állunk azoknak, akik nem értenek velünk egyet.”

Elbert Hubbard

Grace klinika 11/2 – Rejtvény

„Imádom a rejtvényeket kiskorom óta. A rekordom a pénteki new york times rejtvényénél 11 perc. 13 voltam. Próbálom megdönteni. Ez dicsekvésnek tűnt. Úgy értem, ha belekezdek egy rejtvénybe nem teszem le, amíg nincs kész. Szerintem a rejtvények miatt lettem orvos. Hiszen ez is egy nagy rejtvény. Összegyűjtünk minden adatot, felmérjük a bajt. Összpontosítunk. És végül megoldjuk. Az emberek keményebb diók. Nincs konkrét megfejtés. És nem is kapunk meg minden adatot.

A legtöbb rejtvénynél az utolsó információ a legfontosabb. Legyen az egy orvosi probléma. Vagy hogy kik vagyunk? Vagy hol a helyünk? Az utolsó információ a döntő. Ezért vagyunk olyan elégedettek, amikor megfejtettük a rejtvényt. Kivéve, ha mégsem az a jó megoldás. Ilyenkor azt kivánjuk bár bele se kezdtünk volna a rejtvényünkbe.”

Grace klinika

Bosszú 2/19 – Személyazonosság

„Egy ember valódi személyiségét nehéz kiismerni. Néha még magának az illetőnek is. Amiért is megkérdőjeleződik a jelleme, a célja, a létezése. Legtöbbünknek idővel felszáll a köd. Mások számára azonban maradnak megválaszolatlan kérdések. Amíg titkokat őrzünk a személyiségünket nem lehet teljesen megfejteni.”

Steve Jobs a hitről

„Akik elég bolondok hozzá, hogy azt higgyék, megváltoztathatják a világot, meg is teszik.”

Steve Jobs