Elbert Hubbard az önismeretről

“Nincs emberi illúzió, ami furcsább lenne annál a feltételezésnél, hogy szellemileg és erkölcsileg felette állunk azoknak, akik nem értenek velünk egyet.”

Elbert Hubbard

Bosszú 2/20 – Jegyesség

„A jegyesség a szerelem jele. Vagy hadüzenet. Habozás nélkül kell csatasorba állni. Elkötelezed magad az ellenséggel míg a halál el nem választ.”

Bosszú

Született feleségek 2/18 – Kísértés

„Mindannyiunkat utolér a kísértés. Az, hogy képesek vagyunk-e legyőzni azon múlik, hogy felismerjük-e milyen álarc mögé bújik. Van, hogy egy rég kihunytnak hitt szerelem alakját ölti, ami most újra fellobban. Vagy egy új barát képében érkezik, aki akár még sokkal több is lehet. Vagy egy apró gyermekében, aki olyan érzéseket ébreszt bennünk, amelyek létezéséről sem tudtunk. És így végül engedünk a kísértésnek. Holott mindvégig tudjuk jól, ha eljő a reggel súlyos árat fogunk fizetni érte.”

Született feleségek

Abraham Lincoln a megnyerésről

„Régi és igaz mondás, amely szerint több legyet foghatsz egyetlen csepp mézzel, mint egy akó epével. Így van az emberekkel is: ha bárkit meg akarsz nyerni az ügyednek, győzd meg előbb, hogy őszinte barátja vagy. Ebben van az a csepp méz, amely megfogja a szívét, és – akármit mondasz is – ez az út vezet az eszéhez.”

Abraham Lincoln