Született feleségek 1/17 – Hősök

„A hősöket a legkülönbözöbb okok miatt tiszteljük. Van akit a merészségért, van akit a bátorságáért, van akit a jóságáért, de rajongásunk oka leginkább az, hogy szívünk mélyén mind arról álmodunk, hogy egyszer minket is megment valaki. Na persze, ha a sors nem hoz össze a megfelelő hőssel, kénytelenek vagyunk mi magunk megmenteni magunkat.”

Született feleségek

Született feleségek 3/19 – Hatalom

„Az áram olyan, mint a hatalom. A legtöbb ember még csak nem is gondol bele. Egészen addig, amíg el nem veszik tőle. Legyen az a tömegek politikai hatalma. Vagy a szerető befolyása egyetlen férfi felett. Mindannyian vágyunk rá, hogy legalább egy kis hatalmunk legyen. Még ha csak azért is, hogy legyen választásunk. Igen. Választási lehetőség nélkül maradni, teljesen erőtlennek érezni magunkat. Hát bizony az épp olyan, mint egyedül lenni a sötétben.”

Született feleségek

Bosszú 1/18 – Feloldozás

„A feloldozás a megbocsátás legfelsőbb formája. Mentesítés a gyanú és a felelősség alól. Az elrabolt jövő felszabadítása.

A feloldozás elmossa a bűnt az újjászületés ígéretével. Esély, hogy elmeneküljünk azok vétségei elől, akik előttünk voltak. A legtöbben okulunk a múlt hibáiból. Mások arra kárhoztattak, hogy újra elkövessék azokat.”

Bosszú