Carl Gustav Jung a gyermekekről

„Semmi sincs lelkileg erőteljesebb hatással a gyermekekre, mint a szülők meg nem élt élete.”

Carl Gustav Jung

Grace klinika 12/9 – A csend hangja

„Egy csoportban 57%-kal valószínűbb, hogy férfi válaszol, mint nő. Ha mégis nő szólal meg, a statisztikák alapján a férfiak jó eséllyel vagy félbeszakítják vagy túl harsogják. Nem azért, mert bunkók. Ez tudomány. Tudományosan bizonyított, hogy a női hangot a férfi agy sokkal nehezebben érzékeli. Mit jelent ez? Azt, hogy ebben a világban a férfiak nagyobbak, erősebbek, gyorsabbak és ha nem vagy kész a harcra a csend megöl.

Ne hagyd, hogy a félelem elnémítson. Van hangod! Hát használd! Szólalj meg! Emeld a kezed. Kiáltsd a választ. Hallasd a hangod, bármibe kerül. Csak találd meg a hangod. Amikor megvan, töltsd ki az átkozott csendet.”

Grace klinika

Született feleségek 7/1 – Rossz hír

„Az éjszaka közepén megcsörrenő telefon. Az egyedi kézbesítéssel érkező levél. A sürgős jelzéssel ellátott e-mail. Igen. A rossz hírek tudtul adásának számos módja létezik. De van hír, ami annyira rossz, hogy személyesen kell közölni.

A rossz hír gyorsan terjed. És ha elér hozzánk, meg kell találnunk a módját, hogy megbírkozzunk vele. Ha a férjünk közli velünk, hogy továbblépett, találunk magunknak egy projektet, ami leköt minket. Ha a számlák kezdenek fölénk tornyosulni, megtaláljuk a lehetőségét, hogy keressünk egy kis plusz pénzt. Ha a tudtunkra jut egy olyan titok, ami túl szörnyű ahhoz, hogy megoszthassuk, megtanuljuk magunkban tartani. De sose szabad felednünk, hogy a rossz hír, amit éppen kaptunk, olykor lehet jó is, álruhában.”

Született feleségek

Született feleségek 7/9 – Szülőség

„Vannak bizonyos dolgok, amiket minden szülőnek észben kell tartania. Például, hogy melyik játékot nem lehet kidobni. Melyik zöldséget nem szabad felszolgálni.  Melyik ruhadarabot nem érdemes megvarrni. De van egy dolog, amit egy szülő sem felejthet el, hogy milyen gyorsan megnőnek a gyerekek. … Igen vannak bizonyos dolgok, amikről egy szülő sem feledkezhet meg. Ezek közül egy az ajtó bezárása.”

Született feleségek