Született feleségek 1/20 – A tavasz

„A tavasz minden évben beköszönt, de nem mindekinek jut eszébe, hogy egy pillanatra megálljon és beszippantsa a virágok illatát. Egyeseket túlságosan leköt a jövő felett érzett aggodalmuk, vagy a múltbeli hibáik miatti félelem. Másokat az foglalkoztat, hogy rajta ne kapják őket vagy, hogy ők hogy kakphatnának rajta másokat. És mégis mindig akadnak olyanok, akik időt szakítanak arra, hogy elmerüljenek a tavasz nyújtotta csodákban. Ahogy mindig lesznek olyanok is, akik inkább a sötétben ücsörögnek, siratván mind azt, ami elveszett.”

Született feleségek

Grace klinika 3/15 – Eltűnés

„Az eltűnés gyakori a tudományban. Egy betegség hirtelen elmúlhat. Tumorok szívodhatnak fel. Felnyitunk valakit és észrevesszük, a rák eltűnt. Nem tudni miért. Bár ritka, de megesik. Téves diagnozisnak hívjuk. Azt mondjuk, az elején nem látszott. Bármit mondunk csak az igazat nem. Az életben gyakran tűnnek el dolgok. Ha valami olyan tűnik el, amiről nem is tudtunk, hiányzik?”

Grace klinika

Született feleségek 6/6 – Szabályok

„Olyan rengeteg szabály van ezen a világon. Ezért kell még gyerekkorunkban  elkezdeni megtanulni őket. Világosan megmondják nekünk, hogy ne beszéljünk csúnyán. Hogy a vizsgákon tilos csalni. És hogy nem szép dolog hazudni a barátainknak. Hogy olyan férfi után sovárogni, aki nem a miénk, bűn. És az olyat megcsalni, aki a miénk, szintén. Szabályok közt cseperedünk fel és felnőttként mégis megszegjük őket. Tökéletesen megfeledkezve arról, hogy ha valaki rajta kap minket, akkor jön a büntetés.”

Született feleségek