Gyilkos elmék 1/20 – Francois de la Rochefoucauld – Álarc

„Annyira megszoktuk, hogy mások előtt álarcot hordunk, hogy a végén magunk elől is álarc mögé bújunk.”

Francois de la Rochefoucauld

Bosszú 1/12 – Szavak

„Az idő kerekét nem lehet visszaforgatni, ha lehetne a fogaskerekek simábban pörögnének, hazugságok és gyanusítgatások otromba árjában. Néhány szó olyan kristálytisztán zeng, mint egy templomi harang, magasan szárnyal és az igazságot hirdeti. Vannak szavak, amelyek örök érvényűek. Eltemethetjük, elégethetjük őket, de az a sorsuk, hogy újjászülessenek, mint főnixmadár a hamvaiból. És amikor újjászületnek, szó szerint elakad a lélegzet.”

Bosszú

Született feleségek 7/21 – Rettegéssel teli pillanatok

„Bármennyire is magabiztosak vagyunk, mindannyian élünk meg rettegéssel teli pillanatokat. Talán akkor, mikor kézhez kapjuk a hitelkártya számlánkat. Vagy átnyújtjuk az osztályfőnökünk üzenetét. Vagy ráállunk a mérlegre, miután már egy hete nem edzettünk. Igen, mindannyian élünk meg rettegéssel teli pillanatokat és ezekért olykor nem okolhatunk mást, csakis magunkat.

Igen, bárkik is vagyunk mindannyian élünk meg rettegéssel teli pillanatokat. Amikor azt kérdezzük magunktól, hogy elhiszi, majd valaki is, hogy ártatlan vagyok? A lányom elvált szülők gyermeke lesz? Ez a férfi is összetöri, majd a szívem? Járnak rémes alakok az éjszakában? És néha a kérdésre a válasz: igen!”

Született feleségek

Grace klinika 6/20 – Veszély

„Orvosok vagyunk. Megtanulunk törödni az emberekkel. És azt is tudjuk, mit keresünk. Vágás. Fertőzés. Genetikai mutáció.

Orvosként fegyverek hada áll rendelkezésünkre. Az antibiotikum jó fertőzésre. A narkotikum fájdalomra. A szike és a retraktor végez a tumorral és a rákkal. Kiirtjuk a veszélyt. De csak a fizikai veszélyt. Minden más esetben magadra maradsz.”

Grace klinika