Született feleségek 2/2 – Irányítás

„Irányítás. Észveszejtő, hogy az emberek miféle praktikákhoz folyamodnak, hogy magukhoz ragadhassák. Egyesek megtévesztésre alapoznak. Míg mások furfangos cseleket eszelnek ki. Aztán vannak, akik zsarolást alkalmaznak. Miért küzdünk így körmünk szakadtáig az irányításért? Mert tudjuk, hogy ha elveszítjük, azzal mások kezébe adjuk sorsunkat. És mi lehet ennél veszélyesebb?”

Született feleségek

Grace klinika 8/23 – Elvándorlás

„Van ez a madár. Azt hiszem valami fecskeféle. Minden szeptemberben madarak ezrei hagyják ott esős Seattle-t a mexikói télért. Ezek a madarak nem hülyék. És minden évben nagy tömeg gyűlik össze Seattle-ben, hogy egy sör mellett megnézzék a vándorlásukat. Nagy vándorlásnak nevezik.

Nem tudom, hogy a madarak hogy csinálják. Ezer meg ezer mérföldet repülnek és nem tévednek el, nem repülnek bele az ablakokba, nem falják fel őket a macskák. De minden tavasszal visszatérnek. Visszatérnek ahhoz, amit ismernek. Az emberek szerint szép látvány, ahogy elrepülnek. Állítólag kivehető a pillanat, mikor egy titokzatos jelre minden madár egyszerre indul útnak.”

Grace klinika

Nietzsche az erényekről

„Csak akkor kezdünk valamely erényünknek nagy értéket tulajdonítani, amikor észrevesszük, hogy ellenfelünkből hiányzik.”

Nietzsche