Született feleségek 3/4 – Történelem

„Mindenkinek meg van az oka rá, hogy újra írja a történelmet. Olykor önmagunknak biztosítunk alibit. Van, hogy bántani akarunk valakit, aki minket bántott.  És van, hogy egyszerűen csak meg akarjuk kímélni magunkat a szégyentől. Persze vannak, akik úgy vélik, a történelem átírása pusztán kegyes hazugság. Dehát mi is az a történelem? Ha nem egy sor közmegegyezéses hazugság.”

Született feleségek

Grace klinika 3/15 – Eltűnés

„Az eltűnés gyakori a tudományban. Egy betegség hirtelen elmúlhat. Tumorok szívodhatnak fel. Felnyitunk valakit és észrevesszük, a rák eltűnt. Nem tudni miért. Bár ritka, de megesik. Téves diagnozisnak hívjuk. Azt mondjuk, az elején nem látszott. Bármit mondunk csak az igazat nem. Az életben gyakran tűnnek el dolgok. Ha valami olyan tűnik el, amiről nem is tudtunk, hiányzik?”

Grace klinika

Dalai Láma az emberről

A Dalai Láma, mikor megkérdezték, mi az ami leginkább meglepi az emberiséggel kapcsolatban, ezt válaszolta:
„Az ember. Mert feláldozza az egészségét, hogy pénzt keressen. Aztán feláldozza a pénzét, hogy visszaszerezze az egészségét.
És mivel olyan izgatott a jövőjével kapcsolatban, hogy elfelejti élvezni a jelent; az eredmény az, hogy nem él sem a jelenben, sem a jövőben; úgy él, mintha soha nem halna meg, és aztán úgy hal meg, hogy soha nem is élt igazán.”

Dalai Láma