Agatha Christie az életről

„Mától fogva újra kezdem az életem. Új élet virrad föl számomra. Megszűnt, ami eddig nyomorított és megakadályozta, hogy éljek. Igazad volt ma délután, amikor azt kérdezted, nem magam elől akarok-e elszaladni? Mert ezt tettem évek óta. Mert nem tudtam, erős voltam-e vagy nagyon gyönge. (…) Féltem önmagamtól, féltem az élettől, tőled is féltem.”

Agatha Christie

Bosszú 2/11 – Tervek, hibák

„Olykor a legjobban megszervezett akciók is balul sülnek el. Nem számít mennyit dolgozunk a részleteken. A tervnek mindig lesz egy gyenge pontja. És mindig lesz olyan, aki ezt ki is használja. Hogy bukásra ítélje a tervet és vele együtt az elkövetőjét is.

Minden tervbe csúszhat végzetes hiba. Néha a szív az. Még azok is hibáznak, akiknek a legóvatosabbnak kellene lenniük. Bár az óvatoskodás nem mindig vezet eredményre. Amikor egy terv ingatag alapokon nyugszik a kudarc nem lehetőség, hanem bizonyosság. „

Bosszú 2/6 – Illúzió

„Ha úgy akarjuk, élhetünk az illúziók megnyugtató világában. Álltathatjuk magunkat a hamis valósággal. Vagy álcázhatjuk vele tényleges szándékainkat.

A bizalom a legfőbb, ha sikeresen akarsz illúziót kelteni. De tökéletes illúzióhoz a hamis valóságnak olyan igaznak kell  tűnnie, mint annak, amit elfed. Oda kell figyelnünk minden részletre. A legkisebb tökéletlenség, mint tű a léggömböt kipukkasztja az illúziót. És az igazság az illúzió mögött napvilágra kerül.”

Bosszú