Született feleségek 3/20 – Pletyka

„Pletyka. Ártalmatlan kikapcsolódás csupán. Meggondolatlan fecsegés, amit udvarias valótlanságok szőnek át. Rossz májú spekuláció, ami nem is olyan udvarias tényeken alapul. Hogy is védhetnénk meg magunkat az efféle haszontalan pletyka mérges fullánkjaitól? A legjobb, ha egyszerűen igazat mondunk. És megvárjuk míg az emberek elkezdenek másról pletykálni.”

Született feleségek

Született feleségek 8/12 – Felújítás

„Minden háziasszony életében elérkezik a felújítás ideje. Amikor egy lelkes gyermek elsajátít egy új tudományt. Amikor egy romantikus este után csak a romok maradnak. Vagy amikor egy vacsoravendégség váratlan véget ér. De néha pusztán egy dolgot szükséges eltávolítani, egy emléket.

Igen, minden háziasszony életében elérkezik a felújítás ideje. Ennek oka lehet, hogy le akar számolni egy kellemetlen emlékkel. Vagy hogy meg akar  szakítani egy egykor boldog kapcsolatot. Vagy hogy meg akarja tenni a szükséges változásokat, hogy felkészüljön egy újra. Ám függetlenül attól, hogy az illető háziasszony mennyire öleli keblére a változásokat; a környezete és a szomszédai lehet, hogy más nézetet képviselnek.”

Született feleségek

Grace klinika 8/17 – Problémák

„Megtanulunk szemfülesnek lenni. Felfedezni a problémát. A jó kérdéseket feltenni. Megtalálni a tünet gyökerét. Míg meg nem tudjuk mi is az. És szembenézünk vele. Borzasztó óvatosságot igényel. De néha túlzásba visszük. Ott is problémát gyártunk, ahol nincsen.

A szándékaink mindig tiszták. Mindig jót akarunk tenni. De a határokat szeretjük feszegetni. És van esélye, hogy túl messzire megyünk. Azt tanuljuk: „Ne árts!”, mikor azt tanuljuk, hogyan vágjuk fel az embereket. Igen, megteszünk dolgokat, amiket már régen hagynunk kellett volna. Mert nehéz beismerni, ha nincs kezelendő probléma. Nehéz elengedni. Mielőtt tovább rontanánk a helyzeten. Mielőtt óriási kárt okozunk. „

Grace klinika

Grace klinika 8/16 – Döntések

„Sebészként tudnunk kell konzultálni egymással. Másodvéleményt kérni. A betegeket is újabb szakvélemény kikérésére biztatjuk. De minek még egy vélemény, ha tudod, hogy igazad van? Mert ha őszinték vagyunk magunkkal a sebészek inkább cowboy-ok. Inkább egyedül dolgoznak.

Kérhetsz tanácsot másoktól. Körbe veheted magad tanácsadókkal. De végül Neked kell döntened. Egyedül Neked. És amikor döntened kell és egyedül vagy a falhoz szorítva, csak a fejedbe lévő hang számít, amelyik megsúgja, amit már úgyis tudtál és ami szinte soha nem hazudik.”

Grace klinika