Eötvös József – tudomány vs szeretet

„Ezen a világon nem a tudomány, hanem a szeretet művel csodákat.”

Eötvös József

H. G. Wells a szerelemről

„A biciklizés egészen olyan, mint a szerelem: elsősorban önbizalom dolga. Hidd, hogy meg tudod tenni, s máris tudod és megteszed. Kételkedj, s a világ minden kincséért sem vagy képes rá.”

H. G. Wells

Született feleségek 4/5 – Szomszédok

„Ugyanaz áll mindannyiunkra. Igyekszünk nem túl közel kerülni azokhoz, akik a szomszédban laknak. Könnyebb udvariasan biccenteni, mint megkérdezni, hogy mi a baj? Biztonságosabb oda sem nézni, mint belekeveredni. Igaz előfordul, hogy megismerjük a kerítés túloldalán élőket és életre szóló barátságot kötünk. De legtöbbször tartjuk a három lépés távolságot, mert a szomszédok inkább ne tudjanak rólunk semmit, minthogy túl sokat tudjanak.”

Született feleségek

Grace klinika 7/12 – Újrakezdés

„Az emberek romantikusan tekintenek a dolgok kezdetére. Új élet. Tiszta lap. A lehetőségek tárháza. De bármilyen kalandra indulsz, önmagad maradsz. Mindig ott leszünk az életünk új kezdetei során.

Mindenki erre vágyik, nem? Tiszta lapra. Új kezdetre. Mintha úgy könnyebb lenne. A sziklát hegyre felgörgető ember is megmondaná: az újrakezdés sosem könnyű. Egyáltalán nem könnyű.”

Grace klinika