Shakespeare – tanulás vs szeretet

„Az, aki a tanulás alatt sok mindent elhanyagol, soha nem lesz szerelmes. És az életben sokkal többet veszít, mint amennyit a tanulással nyerhet!”

Shakespeare

Grace klinika 7/14 – Kockázat

„Az orvos egyik legnehezebb feladata a rangsorolás. Azt tanuljuk, hogyan mentsünk életet áldozat hozatal nélkül. De ha az élet megmentéséért nagy áldozatot kell hoznunk, habozás nélkül megtesszük. Ezt nem könnyű megtanulni és a végére mindig egy kérdés marad. Mik az esélyek? Mit nyerünk vagy vesztünk? És a végén szerencsejátékosok leszünk és igyekszünk nem elherdálni a farmot.

Műteni kockázatos. De nem számít mekkora a kockázat. Előbb vagy utóbb az ösztöneinkre kell hagyatkoznunk. És lehet, hogy így odajutunk, ahol mindig is lenni szerettünk volna.”

Grace klinika

C.S. Lewis a ragaszkodásról

„A ragaszkodás a szeretet legszerényebb formája. Sohasem pózol. A szerelemre vagy egy barátságra büszkék az emberek. Ám a ragaszkodó szeretet szerény, sőt szégyenlős.”

C.S. Lewis

Született feleségek 2/10 – A család történetei

„Régi történetek ezek. Régiek, mint az emlékezet. A tékozló fiúé, aki hazatér az apához, aki megbocsát neki. A féltékeny feleségé, aki becsapja a férjet, aki bízik benne. Az elszánt anyáé, aki mindent kockára tesz a gyermekéért, akinek szüksége van rá. És a hűtlen férjé, aki megbántja az asszonyt, aki szívből szereti. Miért hallgatjuk meg őket újra és újra? Mert ezek a család történetei, és ha túl nézünk a veszekedésen, fájdalmon és sértődésen. Olykor jól esik emlékeztetnünk magunkat arra, hogy a családon kívül az ég világon nincs fontosabb.”

Született feleségek