Született feleségek 5/4 – Féltékenység

„Ha alaposan megnézik a barátaik arcát meg fogják látni. A mosolyuk mögött ott bújkál egy bizonyos zöld szemű szörny. És akkor majd megértik, hogy mennyire irigylik a szépen karbantartott otthonukat, az ínycsiklandó ételkölteményeiket és az ízléses holmijaikat. De jól oda kell figyelniük, hogy észrevegyék a féltékenységet, mert a jó barátok is mindig odafigyelnek, hogy leplezzék.

Ha alaposan megnézzük a körülöttünk élők arcát elkaphatjuk egy bizonyos zöld szemű szörny pillantását. És akkor megláthatjuk, hogy irigylik a karrierünket, a szerelmi életünket, az időt, amit a gyerekünkkel tölthetünk. Hogy is tudnánk kezelni ezt a mérhetetlen féltékenységet? Sokféle módja van, de a legjobb, ha egyszerűen megosztjuk azt, amink van.”

Született feleségek

Grace klinika 4/15 – Őrült

„Az a baj a rezidensséggel, hogy mindig őrültnek érezzük magunkat. Évekig nem alszunk. Minden nap krizis helyzetben lévő emberek közt mozgunk. Már nem látjuk át, mi a normális. Akár önmagad, akár más kapcsán. És az emberek mégis elvárják, hogy megmondjuk, hogy vannak. Honnan a fenéből tudhatnánk? Az ember azt sem tudja, ő hogy van.

Nem az a csoda, hogy miért őrülnek meg az emberek. Inkább az, hogy miért nem. Annak ellenére, hogy mi mindent elveszíthetünk egy pillanat alatt. Vajon mi a csuda tart minket össze?”

Grace klinika

Született feleségek 6/14 – Szerepek

„Ebben az életnek nevezett soha véget nem érő drámában mindenkinek megvan a maga szerepe. Van, akire a romantikus főhősét osztják. Van, akinek az áldozaté jut. És olyan is van pár, aki okoz néhány mulatságos percet. És aztán vannak, akik végül a hőst játszhatják. Különösen, ha úgy érzik, hogy van egy főgonosz, aki épp ott lakik velük szemben, az utca túloldalán.”

Született feleségek

Bosszú 1/6 – Bosszú

„Azt mondják a bosszú elpusztítja a szívet és megkínozza a lelkiismeretet.

Az élethez hasonlóan a bosszú is zavaros. És mindkettő sokkal egyszerűbb lenne, ha az agyunk irányíthatná a szívünket. De a szívnek is megvannak a maga indokai, még ha néha éppoly érthetetlenek is.”

Bosszú