Született feleségek 5/20 – Rejtegetés, titkok

„Az a helyzet, hogy mindenki csinálja. Néha egy felfordított párna segítségével. Máskor egy méretes cserepes növénnyel. Megint máskor egy ing begombolásával. Igen. Mindenkinek van mit rejtegetnie a fürkész tekintetek elől. Csak van, aki ügyesebb a valóság leplezésében, mint mások.

Az a helyzet, hogy mindenki csinálja. Mindenki próbálja leplezni, amit nem akar, hogy mások meglássanak. Asszonyok rejtegetik a kötődés iránti vágyukat. Férfiak titkolják a növekvő bizonytalanságukat. Feleségek palástolják mélységes megvetésüket. Hétköznapi emberek hogy rejthetik valós érzéseiket ilyen sikeresen véka alá? Nem kell hozzá más csak egy barátságos gesztus és egy terv.”

Született feleségek

Grace klinika 10/10 – Hibák

„Testünk egymással kölcsönhatásban lévő bonyolult rendszerek összessége. Sokan azt hiszik az orvosok mindent tudnak róla. De nem mindig egyértelmű, hogy a hiba hol van a rendszerben és hogy mi okozza az összeomlást. Erre keressük a választ első rezidens évünkben. Később pedig végig erről hazudunk.

Csak egy megfázás. Le fogjuk gyűrni. Elmúlik. Nincs nagy baj. Orvosok vagyunk. Tudnánk, ha nagy baj lenne. Minden rendben lesz. Nincs semmi baj.”

Grace klinika

Elbert Hubbard az önismeretről

“Nincs emberi illúzió, ami furcsább lenne annál a feltételezésnél, hogy szellemileg és erkölcsileg felette állunk azoknak, akik nem értenek velünk egyet.”

Elbert Hubbard

Erich Fromm a bátorságról

„Szeretve lenni és szeretni, ehhez bátorság kell, az a bátorság, hogy bizonyos értékeket mindennél előbbre valónak ítéljünk – és vállalva a kockázatot, mindent föltegyünk ezekre az értékekre.”

Erich Fromm