Bosszú 1/1 – Bosszú

„Kiskoromban annyit tudtam a bosszúról, amennyit a biblia a számba rágott. Olyan erkölcsi szlogeneket, mint ha megdobnak kővel dobd vissza kenyérrel vagy a harag rossz tanácsadó. … De mi van azzal a rosszal, ami a haragot előidézte? Annak aki ellen vétettek, a valódi elégedettséget csak az egyik adhatja meg két dolog közül. A teljes megbocsátás vagy a bosszú. … Amikor mindent mi valaha kedves volt számodra elvesznek tőled már csak a bosszú marad.”

Bosszú

Született feleségek 7/16 – Az élet értelme

„Sok minden van, amiben örömünket leljük. Süteményt sütni a barátainknak. Egy jót nevetni. A rászorulókon segíteni. Mind-mind jó dolog. De mindaz, amiben örömünket leljük nem biztos, hogy elég ahhoz, hogy értelmet adjon az életünknek, ha nincs, akit szeressünk.

Az élet rövid, ezért fontos, hogy az értelmét keressük. Megtaláljuk a lányunk mosolyában, a barátság melegében vagy a hit vigaszában. De vannak olyanok is, akik azáltal adnak értelmet életüknek, hogy meghoznak egy nagy áldozatot.”

Született feleségek

Einstein – élet vs varázslat

„Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat.”

Einstein