Samuel Becket a kapcsolatokról

„Minél több emberrel ismerkedem meg, annál boldogabb vagyok. Az ember a legnyomorultabb ismeretség révén is tanul, gyarapszik, s többre értékeli a tulajdon boldogságát.”

Samuel Becket

Grace klinika 10/17 – Tudjuk?

„Tudjuk, hogy kik vagyunk? Tudjuk, hogy mi történt velünk? Így akarunk élni? Elég egy személy, egy beteg, egy pillanat, hogy az életünk örökre megváltozzon. Hogy megváltozzon a világnézetünk és gondolkodásunk. … Tudjuk kik vagyunk? Tudjuk, hogy mi történik velünk? Így akarunk élni? … Tudjuk, hogy kik vagyunk? Tudjuk, hogy mi történt velünk? Így akarunk élni?

Tudjuk, hogy kik vagyunk? Tudjuk, hogy mi történt velünk? Így akarunk élni?”

Grace klinika

Grace klinika 8/13 – Mi van ha …

„Az lesz a gyereked, akit Neked szántak. Így kellett lennie. Mindenkinek ezt mondják, aki adoptált és remélem, hogy így is van. De a világban minden más véletlenszerű. Mi van, ha valami, amit mondok vagy teszek mindent tönkretesz. Mi van, ha én más életet választottam volna? Vagy másik embert? Lehet, hogy sosem találtunk volna egymásra. Mi van, ha másképp nevelnek fel? Ha az Anyám nem lett volna beteg. Ha jó Apám lett volna. Mi van, ha … Mi van, ha … Mi van, ha …

Az életed ajándék. Fogadd el. Bármilyen rossz vagy fájdalmas is éppen. Vannak dolgok, amik mintha véletlenszerűen alakulnának. Mert ezeknek így kell lenniük.”

Grace klinika

Bosszú 3/13 – A szeretet

„Sokan úgy vélik a szeretetből soha nem elég. Olyan megnyugvást ad, amibe nem lehet beleunni. De ha a szeretet megszállottsággá válik, önmagát emészti el. A láng, ami táplálta, tomboló, könyörtelen, mindent elemésztő tűzvésszé válik. És amikor kihuny, csak a hideg gyűlölet marad utána.”

Bosszú