Andrew Matthews a fejlődésről

„Bármilyen szituációban is vagyunk, azért vagyunk ott, mert abból valamit tanulnunk kell. Hiszen azért sodródtunk oda!”

Andrew Matthews

Richard Bach a magányról

„Ameddig nem adsz helyet a lelkedben valakinek, aki éppolyan fontos neked, mint saját magad, addig mindig magányos maradsz.”

Richard Bach

Grace klinika 11/24 – Idő, tragédia, remény

„A műtőben megáll az idő. Odamegyünk az asztalhoz. Megnézzük a beteget. Fogunk egy szikét. És aztán egy buborékba kerülünk, ahol csak a műtét van és semmi más nem számít. Az idő. A fájdalom. A kimerültség. Semmi. A való életben is megesik. Ha nagy dolog történik. Egy tragédia. Lefagyunk. Visszahúzódunk a buborékunkba. Csak egy másodpercnek tűnik. De aztán felnézünk és hirtelen rájövünk, hogy egy egész év volt.

Hogy léphetünk vissza a világba? Ez ijesztő. Az idő megállt. De most felgyorsul. Keresünk egy mentőcsónakot. Valamit, ami reményt ad. De tényleg készen állunk? Hogy elhagyjuk a kis buborékunkat és kilépjünk a nagy, óriási véres szörnyű világba. Készen állunk, hogy megtegyük a lehetetlent?”

Grace klinika

Született feleségek 1/18 – A gyermek

„Minden gyermek a maga sajátos küldetésével születik a világra. Némelyik, hogy beragyogja napjainkat. Némelyik, hogy próbára tegye türelmünket. Némelyik, hogy célt adjon életünknek. És némelyik, hogy gondoskodjék rólunk. Így van, mikor világra jönnek, a gyermekek mindent megváltoztatnak. Különösen, ha senki sem hívta őket.”

Született feleségek

Grace klinika 12/2 – Irányítás

„A testnek mintegy 11 szervrendszere van. És mind egyszerre végez különböző feladatokat. Ahhoz, hogy mi működjünk vagyis éljünk szükségünk van egy hangra, egy vezetőre, egy mesterre. És az agyunkban ez az agyalapi mirigy. Érzi, mire van szüksége a testnek és dolgozik. Non stop. Az agyalapi mirigy kommunikál az összes többi miriggyel megmondja nekik, hogy mikor termeljék a test működéséhez szükséges hormonokat. Ezért tud minden hibátlanul működni. Tökéletesen. Kár tagadni, az övé a legnehezebb feladat.

Erős vezető  nélkül a gépezet nem ér semmit. Ez elég egyszerű, ha az agy működik, a test figyel rá. A végtagok mozogni akarnak. A tüdő lélegezni akar. A szív dobogni akar. De egyikük sem képes rá az agy nélkül. Az agy tartja össze az egészet. Mint egy főnök.”

Grace klinika