Kurt Cobain az alkotásról

„Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel.”

Kurt Cobain

Grace klinika 10/11 – Fejlődés

„Minden orvosnak van egy piszkos kis titka. Mind versengő tudományos kockák vagyunk. Általános iskolában mi készítettük a legjobb és legnagyobb vulkánokat, amelyek olvadt gumi lávát lövelltek ki. Középiskolában órákig dolgoztunk a patkányos labirintusunkon. Hogy egy nap mi legyünk azok, akik megváltoztatják az orvostudományt egy életre.

A fejlődés kulcsa néha az, hogy rájöjjünk, hogyan kell megtennünk az első lépést. Ezután kezdődik az út. Reméljük a legjobbakat. És kitartunk éjjel-nappal. Akkor is ha fáradtak vagyunk. Akkor is ha feladnánk. Nem tesszük. Ugyanis úttörők vagyunk. De azt senki sem mondta, hogy könnyű lesz.”

Grace klinika

Bosszú 3/12 – Élet

„Az élet annyira értékes, amennyire ragaszkodunk hozzá. Ott van abban a figyelemre méltó képességben, hogy ellenállunk fáradtságnak, fájdalomnak és küzdünk tovább. Nem tévesztjük szem elől a célt.”

Bosszú

Albert Camus a boldogságról

„Boldogságunkat és sikereinket csakis akkor bocsájtják meg, ha elég nagylelkűek vagyunk, hogy másokkal is megosszuk őket. De boldogok csak akkor lehetünk, ha nem sokat törődünk másokkal.”

Albert Camus