Bosszú 2/17 – A háború művészete

„A háború művészetében, ha ismered az ellenségedet és önmagadat, nem kell félned a közelgő csatától. Mert, ha csak magadat ismered, az ellenségedet nem, minden győzelemre jut egy vereség is.”

Bosszú

Grace klinika 7/16 – Felelősség

„Mindenki azt hiszi, hogy az orvosok a legfelelősségteljesebb emberek. Életel múlnak rajtuk. Nem bolondok. Nem feledkeznek el fontos részletekről. És nem hoznak idióta döntéseket. Mert az baj lenne, igaz?

Felelősséget vállalunk. A betegeinkért. A baj csak az, hogy ez a munkában ki is merül. A magánéletben nem gondolunk át semmit. Nem hozunk józan döntéseket. A kórházban mást se csinálunk egész nap. De ha rólunk van szó, már nincs mihez nyúlnunk. De megéri felelősséget vállalni? Mert ha bevesszük is a vitaminokat, és fizetünk adót, és nem vágunk a sor elejére. A világegyetem elénk sodor embereket, akiket szeretünk. De aztán mégis kicsúsznak a kezünkből és akkor mink marad? A vitamin. Semmi más”

Grace klinika

Stephen King az álmokról

„Ébredés után a legtöbb álom olyan, mint a molylepke üres gubója vagy a felhasadt borsóhüvely: megannyi halott váz, amelyen tombolva, de röpkén viharzott át az élet, és aztán kiszállt belőle.”

Stephen King

Irvin D. Yalom a halálról

„Meggyőződésem, hogy a halállal is ugyanúgy szembe kell nézni, mint a többi félelmünkkel. Foglalkozzunk eljövendő halálunkkal, barátkozzunk a gondolatával … Ha – segítséggel –  szemébe nézünk a halálnak, attól nemcsak hogy eloszlik a rettegés, de az élet is sokkal elevenebben, sokkal értékesebbnek tűnik fel előttünk.”

Irvin D. Yalom