Philip K. Dick az őszinteségről

„Az őszinteség az egyszerű emberek luxusa.”

Philip K. Dick

Csukás István a gyerekről

„A gyerek még nem felejtette el a közös nyelvet, még vidáman és könnyedén tud beszélgetni fűvel, fával, felhővel, állatokkal. Beszélgetni és eszmét cserélni. Hogy a világ egy és oszthatatlan. Az életet, az élet eszméjét nemcsak az ember hordozza, élet van a fűben, fában, kicsikben és nagyokban, bogarakban és csillagokban. Milyen szép, milyen mesebelien szép!”

Csukás István

Grace klinika 10/13 – Döntések

„A sebészek nap, mint nap olyan döntéseket hoznak, amelyek kétféleképpen végződhetnek. Vagy nagyon jól, vagy nagyon nagyon nagyon rosszul. A gond csak az, hogy a fantasztikusan jó döntések és a borzalmasan rosszak egyformának tűnnek, amikor meghozzuk őket.

Visszatekintve könnyű megállapítani, hogy hol hibáztunk. Megbánni egy döntést, amely korábban remek ötletnek tűnt. De ha az ítélőképességünkre hallgatunk és tesszük, amit a szívünk diktál, akkor nagyobb eséllyel jövünk rá, hogy bölcsen döntöttünk. És elkerültük a legnagyobb, legfájdalmasabb megbánást a világon. Azt, ami azzal jár, ha hagyjuk, hogy lemaradjunk valami csodálatosról.”

Grace klinika

Grace klinika 12/3 – Döntés

„A test tele van lehetőségekkel. Valahányszor felvágunk egyet döntéseket kell hoznunk. Néha azonban mások döntenek. De a legtöbb esetben a sebészet rizikós egy társasjáték.

Ha nehéz döntést kell hoznod, az már rajtad múlik, mivel tudsz együtt élni, mit tudsz elfelejteni. Helyes vagy helytelen? Döntened kell. Mi az amiért érdemes küzdeni. Nekünk kell döntenünk.”

Grace klinika