Született feleségek 7/4 – Retikül

„Retikülnek hívják. És minden nő tudja, gyakorlatilag bármi lehet benne. A személyre szabott mobiltól, a romantikus regényen át, az életmentő gyógyszerig. De bármi is rejtőzzön benne, egy valamiben biztosak lehetünk. Minden retikül elárul valamit a nőről, aki viseli. Akár tudja az illető, akár nem.

Retikülnek hívják. És minden nő tudja, gyakorlatilag bármi lehet benne. Egy kisbaba cumis üvegétől kezdve, a védelem árán át, egy új barátnőnek szóló ajándékig. Bármi is rejtőzzön benne, egy valamibe bizotsak lehetünk minden retikül elárul valamit a nőről, aki viseli. Akár tudja, akár nem.”

Született feleségek

Grace klinika 10/19 – Elismerés

„A Harper-Avery díj az egyik legrangosabb díj, amit sebész kaphat. A jelölteket telefonon értesítik mindig ugyanakkor. Pénteken keleti parti idő szerint reggel nyolckor. Ami Seattle-ben hajnali öt. Az anyámat ötször is jelölték. Én már átéltem ezt. Ha megcsörren a telefon minden megváltozik. Hirtelen szupersztárrá válik. És ha nem … azt nem tudom. Anyám szupersztár volt, őt mindig felhívták.

Anyám nem hitte volna, hogy nyerni fog. Úgy gondolta, ez népszerűségi verseny és ő nem népszerű. Nő volt és medika és az arroganciáját félreértették az emberek. El sem merte képzelni, hogy esetleg még is nyerhet, mert annyira szerette volna. És amikor kimondták anyám nevét, őszintén megdöbbent. Elismerték a rengeteg munkáját és áldozatát. Majd hazajött és azt mondta, hogy nem nyerte meg a Harper-Avery-t, hanem kiérdemelte.”

Bosszú 1/5 – Bűntudat

„A bűntudat tartós szenvedés. Próbálhatsz neki hátat fordítani, de mindig megtalál és elevenen fal fel. Valaki küszködik, hogy megértse miért van bűntudata. Nem hajlandó, vagy nem tudja igazolni magában az eredetét. Mások menekülnek a bűntudat elől, pusztítják a lelkiismeretüket, amíg semmi sem marad belőle. ”

Bosszú