Gyilkos elmék 8/20 – Alfred Lord Tennyson az álmokról

„Az álmok igazak, míg tartanak és nem álomban élünk-e mind?”

Alfred Lord Tennyson

Grace klinika 2/5 – Fájdalom

„A fájdalom sokféleképpen jelentkezik. Egy kis szúrás vagy égető érzés, a váratlan fájdalom. A mindennapok szokványos fájdalmai. És ott van az a fájdalom, amit nem nyelünk le. Az a hatalmas nagy fájdalom, ami minden más érzést elnyom. Feledteti a világ többi dolgát. A végén csak arra gondolunk, mennyire fáj, ami történt. Hogy hogy kezeljük a fájdalmat, az rajtunk áll. Fájdalom. Érzéstelenítünk, elhesegetjük, felvállaljuk, letagadjuk. De néhányunknak az a leghatásosabb gyógymód, ha valahogy átvergödünk rajta.

Fájdalom bár nem igen múlik. Talán elmúlik saját magától. Bízz benne, hogy a seb, amit okozott elmúlik. Nincs kész megoldás. Nincs egyszerű válasz. Végy egy nagy levegőt és várd, hogy az érzés enyhüljön. Legtöbbször a fájdalom leküzdhető. De néha a fájdalom akkor ér ,amikor nem számítassz rá. Mélyen övön alól üt és nem enged el. Fájdalom, túl kell élnünk, mert az igazság az, hogy nem kerülhetem el és az élet mindig újabbakkal szolgál.”

Grace klinika

Bosszú 2/18 – Álcázás

„Túl gyakran kendőzzük el a valóságot. Álcázzuk magunkat attól való félelmünkben, hogy elveszíthetjük szeretteinket. Vagy hogy tovább folytathassuk a szemfényvesztést azokkal szemben, akiket le akarunk leplezni. A mögé bújunk, ami menedéket nyújt a fájdalom és a szomorúság ellen. Vagy hárítjuk az igazságot, ami túl pusztító ahhoz, hogy elfogadjuk.”

Bosszú

Grace klinika 8/22 – Carpe diem

„Carpe diem. Borzasztóan irritál ez a kifejezés. Hogy tervezzük, akkor az életünket, a karriert, a családot, ha mindig csak a mának élünk. Ha minden nap minden percét megragadnánk, nem lennének orvosok. Ki csinálná végig az orvosit? Túl elfoglaltak vagyunk ahhoz, hogy a mában éljünk. Bármit is jelentsen ez.

Na jó, igazuk volt a rómaiaknak. Élvezned kell az életedet. Élni azt jelenti, hogy minden reggel, amikor felkelsz választanod kell. Vagy megragadod az élet minden pillanatát és a jövőre gondolsz jöjjön bármi. Vagy behúzod a függönyöket és kizárod a napfényt.”

Grace klinika