Gyilkos elmék 10/10 – Zsoltárok könyve

„Vedd el bűnömet és tiszta leszek, moss meg és fehérebb leszek a hónál.”

Zsoltárok könyve, 51. fejezet

Bosszú 1/2 – Bizalom

„Az árulás akkor fáj a legjobban, ha azok követik el, akikben megbíztunk. … A bizalom nehéz ügy. Vagy a megfelelő emberben kell bíznunk vagy abban hogy a megfelelő ember nem tesz rosszat. … Ha a szívünkben bízunk, akkor kockáztatjuk a legtöbbet. Legjobb, ha az egyetlen, akibe megbízol, az saját magad.”

Bosszú

Grace klinika 3/22-23 – Álmok

„Mind arról álmodunk, hogy egyszer boldogok leszünk, ha végre elértük a céljainkat. Pasit találunk, a gyakornokság lejár. Ez az álom. Egyszer megvalósul. De ha emberből vagyunk, azonnal másról kezdünk álmodozni. Mert, hogy ha ez álom inkább felébrednénk, de azonnal.

Egy ponton be kell látnunk, hogy az álomból rémálom lett. Elhitetjük magunkkal, hogy a valóság jobb. Meggyőzzük magunkat, hogy jobb nem is álmodozni. De a legerősebbek, a legelszántabbak kitartanak az álmok mellett. Vagy hirtelen egy olyan új álomba csöppenünk, amire nem is számítottunk. És akkor ráébredünk, bármily valószínűtlen is, hogy reménykedünk.  Egy kis szerencsével rájövünk, hogy minden dacára, az élet dacára a legnagyobb álom, hogy még képesek vagyunk álmodni.”

Grace klinika

Született feleségek 1/14 – A szeretet

„Elme fel nem foghatja, hogy micsoda erő rejlik a szeretetben. Embert próbáló időkben tartja bennünk a lelket és kivételes önfeláldozásra késztet. Tisztességes férfiakat sarkal a legsötétebb bűnökre és hétköznapi asszonyokat ösztönöz rejtett titkok kifürkészésére. És jóval azután is, hogy elmentünk a szeretet megmarad az emlékeinkben égve. Mindnyájan vágyunk a szeretetre, de néhányunk miután rálelt azt kivánja bárcsak sose találta volna meg.”

Született feleségek