Gyilkos elmék 11/4 – W.H.Auden a bűnről

„Minden bűn képes függőséget okozni és a függőség végpontja a kárhozat.”

W.H.Auden

Született feleségek 7/22 – Biztonságérzet

„Sokszor az egészen apró dolgok nyújtanak biztonságérzetet. Például egy régi kedvenc lámpaoltás után, a szűkösebb napokra félretett tartalék vagy két összeillő bögre. De vannak idők, mikor ezek az apró vigaszok komoly kihívás elé kerülnek.

A biztonság érzése olyasmi, amit mindannyian keresünk. Legyen az a tudat, hogy vágyva vagyunk. Az uralom önnön félelmeink felett. Vagy hogy megleljük az erőt, hogy azt tegyük, ami helyes. Ám a biztonság érzetének veszélye abban áll, hogy néha bizony hamisnak bizonyul.”

Született feleségek

Lev Tolsztoj a boldogságról

„Az embernek ahhoz, hogy boldog legyen, két dolgot kell tennie: először hinnie kell, hogy van az életének értelme. Másodszor meg kell találnia, hogy mi az.”

Lev Tolsztoj

Született feleségek 4/9 – Vihar

„Olyan gyönyörű napnak indult, de akkor jött a szél és megváltoztatott mindent. És nemcsak a házakat és a kerteket. Megváltoztak az emberek is. Míg a vihar tombolt mindegyikük tanult valamit barátságról, megbocsátásról és megváltásról. És volt, aki a legkeményebb leckét tanulta meg, hogy az élet mindig törékeny és nagyon gyakran igazságtalan. „

Született feleségek

C.S. Lewis a barátságról

„A barátság olyasvalami, amely szinte az emberiség fölé emelkedett. Ez a szeretet mentes az ösztönöktől és a kötelezettségektől, ugyanakkor szabadon vállaltuk magunkra, szinte teljesen mentes a féltékenységtől, és nincs alárendelve annak a szükségnek, hogy szükség legyen ránk, a legmesszebbmenőkig spirituális dolog. Olyasfajta szeretet ez, amelyet az ember az angyalok között képzel el.”

C.S. Lewis