Stephen King a motivációról

„Aki megérzi a szelet, ne szélfogót építsen, hanem szélmalmot.”

Stephen King

Született feleségek 8/8 – Gyengeségek

„Egy olyan stressz terhes világban, mint a miénk mindannyiunknak elnézhető pár apró gyengeség. Néhányunkat egy édes nyalánkság csábít el. Másokat egy szomorú arc vesz le a lábáról. Megint mások egy jó könyvnek nem tudnak ellenállni. Ám Gabriel Solis hamarosan rájön majd, hogy bizonyos gyöngeségek mégsem olyan könnyen megbocsájthatóak.

Igen, eljön az idő, amikor ki kell nyilvánítanunk a gyöngeségeinket. Amikor a titkaink nem számíthatnak többé magánügynek. Amikor a magányunk többé nem letagadható. Amikor a kínlódásunkról nem lehet többé nem tudomást venni. De van úgy, hogy annyira egyedül érezzük magunkat, hogy a gyöngeség, amelyről azt hittük, már legyőztük, hirtelen olyan erős lesz, hogy képtelenek vagyunk küzdeni ellene.”

Született feleségek

Grace klinika 1/7 – szenvedés

„Na jó, ha maguk úgy gondolják, hogy a sírban ráérünk aludni, beszélgessenek el velem pár hónap medikusi gyakorlat után. Persze azért nem mindig csak a munka tart ébren egész éjjel. Tudják, ha az élet már önmagában is nehéz, miért hozunk még több bajt magunkra. Miért érzünk késztetést arra, hogy megnyomjuk az önpusztító gombot?

Talán szeretünk szenvedni, talán belénk van programozva, mert enélkül – nem is tudom – nem éreznénk, hogy vagyunk. Hogy is mondják, mért csapkodom magam ostorral? Mert olyan eszméletlenül jó mikor abbahagyom.”

Grace klinika