Gyilkos elmék 13/13 – Nietzsche az emberről

„Az ember silányságát, mint igazságtalanságot veti mások szemére. Minden panaszban van egy szemernyi bosszú.”

Nietzsche

Jerry Hicks – öröm

„Ha az örömöd attól függ, hogy valaki mit tesz, illetve mit nem tesz; akkor csapdába estél, mert azt nem tudod irányítani, hogy mások mit gondoljanak vagy tegyenek. De ha felfedezed, hogy az örömöd senki mástól nem függ, csak magadtól, akkor felfedezed a legnagyobb szabadságot, ami lehetséges, és ami még legvadabb álmaidat is felülmúlja. A boldogságod attól függ, hogy TE minek tulajdonítasz jelentőséget.”

Jerry Hicks

Született feleségek 6/21 – Titokzatos férfiak

„Anyáink a lelkünkre kötik, hogy óvakodjunk a titokzatos férfiaktól. Ne álljunk szóba velük a parkban. Ne fogadjunk el tőlük cukorkát. Ne üljünk be a kocsijukba. És legfőképp nem engedjük be őket a házba. Na de mit tegyünk, ha épp Anya tessékeli be őket.

Titokzatos férfiak. Ígéreteket tesznek, melyeket eszük ágában sincs megtartani. Hazugságokkal áltatnak, hogy megkapják, amit akarnak. Sokkal veszélyesebbek lehetnek, mint ahogy kinéznek. Igen. Anyáink a lelkünkre kötötték, hogy ne bízzunk olyan férfiakban, akiket nem ismerünk. És azokban, akiket ismerünk … nos ő bennük sem bízhatunk mindig.”

Született feleségek

Grace klinika 6/21 – Érzések

„A bőrünk testünk legnagyobb szerve. Megvéd minket. Összetart. Szó szerint elárulja mit érzünk. A bőr lehet puha és sérülékeny. Nagyon érzékeny. Roppant törékeny. A bőr egy sebésznek nem számít. Könnyedén belevágunk, mögé nézünk. Az alatta lévő titkok érdekelnek. Finomság, érzékenység kell hozzá.

Mindegy milyen vastag bőrűek próbálunk lenni. Milliónyi érző idegvégződés van ott. Teljesen szabadon. És túl sok mindent éreznek. Megpróbáljuk megvédeni magunkat a fájdalomtól. De ez nem mindig sikerül. Néha csak egyetlen dolog marad. Hogy érzünk.”

Grace klinika

Bosszú 3/5 – Bosszúhadjárat

„Ha valaki bosszúhadjáratot folytat, annak minden részletét irányítania kell. Kiiktatni a kockázatot, az érzelmeket és az ellenséget. De a legnagyobb fenyegetést a sikerre az jelenti, ha a szövetségeseink szabadulnak el.

Annak érdekében, hogy visszanyerjük az irányítást engednünk kell kicsit. Hiszünk abban, ha megtesszük, megvédehetjük a szeretteinket, akik nélkül nem tudunk élni. De a legveszélyesebb igazság az, hogy az irányítás pusztán illuzió. „

Bosszú