Gyilkos elmék 13/18 – August Strindberg az emlékekről

„Mindegy milyen messze utazunk, emlékeink velünk jönnek a poggyászkocsiban.”

August Strindberg

Grace klinika 2/16-17 – Halál

„Meglátszik minden beteg szemében. Érezni a leheletét, a halál leheletét. Egyfajta hatodik érzékkel. Mikor a túlvilági lét közelít felénk, megérezzük, hogy jön. Mi a legnagyobb álmod, amit mindenképpen megvalósítanál, mielőtt meghalsz?

A kórházakban úgy tartják, hogy tudjuk. Tudjuk, hogy mikor halunk meg. Néhány orvos szerint látszik a betegek tekintetében. Néhányan azt mondják érezni egy szagot, a halál szagát. Megint mások szerint létezik egyfajta hatodik érzék, mikor közeledik a túlvilági lét valahogy megérezzük. Akármi is az igazság hátborzongató, mert ha tényleg tudjuk, mihez kezdjünk vele. Egy percre próbálj meg nem halálra rémülni. Ha tudnád, hogy ez az utolsó napod a földön, hogyan töltenéd?

Ha tudnád, hogy ez az utolsó napod a Földön, hogy akarnád tölteni? „

Grace klinika

Született feleségek 7/17 – Pillanat

„Sose tudhatjuk, mikor jön el az a pillanat, ami megváltoztatja az életünket örökre. Lehet, hogy épp a vacsorát készítjük. Vagy épp hazatérünk egy fárasztó nap után. Élvezettel kortyolgatunk egy pohár bort. Elnyújtoztatjuk sajgó tagjainkat. És akkor, mikor a legkevésbé számítunk rá, elérkezik a pillanat. … Igen, vannak pillanatok, melyek örökre megváltoztatják az életünket. Csak nem mindig úgy, ahogy elképzeltük.

Eljön a pillanat, amikor az életünk örökre megváltozik. A pillanat, amikor beismerjük a gyengeségünket. A pillanat, amikor elébe állunk a kihívásnak. A pillanat, amikor elfogadunk egy áldozatot vagy elengedünk egy szerettünket és megesik, hogy a változás az életünkben épp a válasz az imádságainkra.”

Született feleségek