Einstein a békéről

„A békét nem lehet erőszakos eszközökkel fenntartani; csakis megértéssel lehet elérni.”

Einstein

Vincent Van Gogh a határokról

„Nem mindig tudjuk megmondani, mi tart bennünket bezárva, bebörtönözve, szinte eltemetve, de mégis érez az ember bizonyos határokat, bizonyos kapukat. Bizonyos falakat. Mindez képzelet lenne, fantázia? Nem hiszem. Aztán felmerül az emberben a kérdés: Istenem! Sokáig tart ez még, mindig, mindörökkön örökké? Tudod, mi szabadít meg a fogságból? A mélységes, komoly szeretet. Ha vannak barátok, testvérek, szeretők, ez nyitja meg természetfeletti hatalommal, mágikus erővel a börtönt.”

Vincent Van Gogh

Grace klinika 10/7 – Döntések

„Minden Halloween-kor eldöntjük. hogy milyen jelmezt veszünk fel. Valami szexit. Vagy valami ijesztőt. Vagy lehetünk szuperhősök is. Én az idén próbálok az lenni.

A Halloween nem a gyáváknak való. Minden sarkon meglepetés vár. Néhány meglepetés kellemes. És akadnak kellemetlen meglepetések is. A lényeg az, hogy a meglepetéstől való félelem nem gátoljon meg minket abban, hogy beöltözzünk és odamenjünk egy idegen házhoz feltenni egy kérdést. Na mit választunk: Csíny vagy csoki?”

Grace klinika

Lisa Jewell a testvérekről

„Testvérek. Micsoda isteni adomány! Ezt sose vegyétek magától értetődőnek! Adjatok hálát érte mindennap! Vigyázzatok egymásra!”

Lisa Jewell