Babits Mihály a lélekről

„S bejártam így a multat
bejártam a jelent
s mit bölcseink tanultak
jól tudtam, mit jelent
de célt seholse leltem
és vágyam egyre rág:
mily végtelen a lelkem
s mily véges a világ!”

Babits Mihály

Grace klinika 9/8 – Varázs

„A legtöbb ember utálja a kórházat, de a gyakornokok nem. Számukra a kórház varázslatos hely. Költői. A gépek ritmusa. A műtős köpenyek suhogása. Egy hely tele ígéretekkel, izgalommal, meglepetéssel. Egy hely, ahol az álmok valóra válhatnak.

Nincs szükség hárfaszóra, madárdalra és égből aláhulló rózsaszirmokra. És vannak napok, amikor a románc meghal, de csak nézz körül. A dolgok lenyűgözőek, ilyenkor állj meg egy percre, élvezd a szépséget. Érezd a varázst. Szívd magadba, mert nem tart örökké. A románc meghal. történnek dolgok és az emberek változnak. A szerelem is meghal. De talán nem ma.”

Grace klinika

Grace klinika 6/21 – Érzések

„A bőrünk testünk legnagyobb szerve. Megvéd minket. Összetart. Szó szerint elárulja mit érzünk. A bőr lehet puha és sérülékeny. Nagyon érzékeny. Roppant törékeny. A bőr egy sebésznek nem számít. Könnyedén belevágunk, mögé nézünk. Az alatta lévő titkok érdekelnek. Finomság, érzékenység kell hozzá.

Mindegy milyen vastag bőrűek próbálunk lenni. Milliónyi érző idegvégződés van ott. Teljesen szabadon. És túl sok mindent éreznek. Megpróbáljuk megvédeni magunkat a fájdalomtól. De ez nem mindig sikerül. Néha csak egyetlen dolog marad. Hogy érzünk.”

Grace klinika