Linn Skaber az álmokról

„Az álmokban az a szép és igazságos, hogy senki más nem álmodhatja őket, csak az, akinél letelepedtek.”

Linn Skaber

Született feleségek 8/6 – Paranoia

„Paranoia. Az irracionális félelem attól, hogy valaki üldöz és hogy bármelyik pillanatban lelepleződhetünk. A paranoia alattomosan kerít hatalmába és gáncsot vet minden lépésünknek. És mikor már azt hinnénk, hogy tiszta a levegő és elmúlt a veszély. A paranoia figyelmeztet rá, hogy sehol sem vagyunk igazán biztonságban. Valóban, az irracionális félelem attól, hogy valaki üldöz, és még ha reméljük is, hogy nem valós, könnyedén halálra rémíthet.

Paranoia. Irracionális félelem attól, hogy az egész világ ellenünk van. De nem paranoia többé onnantól, amikor rájössz, hogy valaki tényleg Rád vadászik.”

Született feleségek

Született feleségek 3/8 – Veszély

„Olyan sok minden van, amit úgy szeretnénk elmondani a gyerekeinknek. Szeretnénk meggyőzni őket, hogy ne nőjenek fel olyan hamar. De nem hallgatnak ránk.  El akarjuk mondani nekik, hogy a szépség mulandó. De ők nem hajlandók elhinni. Figyelmeztetjük őket, hogy tetteiknek következményei lesznek. És mégis dacolnak velünk. Szomorú, de gyerekeink még csak nem is kapizsgálják, hogy veszélyes hely ez a világ. Így hát a mi dolgunk, hogy megtegyünk mindent, amit csak tudunk, hogy megvédjük őket. Mindent, az égvilágon!”

Született feleségek

Született feleségek 1/14 – A szeretet

„Elme fel nem foghatja, hogy micsoda erő rejlik a szeretetben. Embert próbáló időkben tartja bennünk a lelket és kivételes önfeláldozásra késztet. Tisztességes férfiakat sarkal a legsötétebb bűnökre és hétköznapi asszonyokat ösztönöz rejtett titkok kifürkészésére. És jóval azután is, hogy elmentünk a szeretet megmarad az emlékeinkben égve. Mindnyájan vágyunk a szeretetre, de néhányunk miután rálelt azt kivánja bárcsak sose találta volna meg.”

Született feleségek

Született feleségek 1/13 – A felelősség

„Előbb vagy utóbb eljön az az idő, amikor mindannyiunknak felelősségteljes felnőtté kell válnunk. És megtanulnunk lemondani a vágyainkról, hogy a helyes utat választhassuk. Egy életen át felelősségteljesnek lenni persze nem mindig könnyű feladat. És az évek múlásával ez a teher sokaknak már-már elviselhetetlenné válik, de azért igyekszünk helyesen cselekedni, jót tenni, nemcsak magunkkal, hanem azokkal is akiket szeretünk. Igen. Előbb vagy utóbb mindannyiunknak felelősségteljes felnőtté kell válnunk. Senki sem tudja ezt olyan jól, mint a kamaszok.”

Született feleségek