Gyilkos elmék 2/5 – Milan Kundera a szégyenről

„Nem azért szégyenkezünk, mert hibát követtünk el, hanem mert megaláztatásunkat mindenki látja.”

Milan Kundera

Bosszú 1/20 – Gyász

„A gyásznak öt szakasza van. Az első a tagadás. Utána következik a harag, azután az alkudozás és a bánat. Legtöbbünknek az utolsó szakasz a beletörödés.

A gyásznak öt szakasza van. Az első a tagadás. Utána következik a harag. Azután az alkudozás, a bánat és a beletörödés. De a gyász könyörtelen uralkodó. Amikor már azt hinnéd, szabad vagy, rájössz, hogy sosem volt rá esélyed.”

Bosszú

Felhőatlasz – Hatalom

„Addig lehet hatalmat gyakorolni az emberek felett, amíg adsz is nekik valamit. Akit megfosztasz mindenétől afelett már nem lesz hatalmad.”

Felhőatlasz

Született feleségek 4/16 – Név

„Mit ér a név? A címkék, amiket másokra akasztunk. Vajon elmondanak-e mindent, amit tudnunk kell? Ha azt mondjuk rá, hogy gyerek még, az azt jelenti, hogy teljesen ártatlan? Ha drog dealer-nek nevezzük az, azt bizonyítja, hogy velejéig gonosz? Akit lelkésznek hívunk vajon mindig a lelkiismerete szerint cselekszik? Egy gaztevőnek bélyegzett férfi rendelkezhet egy hős jellemvonásaival? Az az igazság, hogy egy név éppoly kevéssé árulja el, hogy ki valaki, mint azt hogy az illető mire képes.”

Született feleségek