Márai Sándor: Az igazi – alázatos szeretet

“… sokféle erő van az emberek között, sokféleképpen ölik egymást az emberek. Nem elég szeretni. A szeretet tud nagy önzés is lenni. Alázatosan kell szeretni, hittel. Az egész életnek akkor van csak értelme, ha igazi hit van benne. Isten a szeretetet adta az embereknek, hogy elbírják egymást és a világot. De aki alázat nélkül szeret, nagy terhet tesz a másik vállára.”

Márai Sándor: Az igazi

Grace klinika 1/4 – Intimitás

„Az intimitás négy szótagú szó. Jelentése itt a szívem és a lelkém, csinálj belőlük hamburgert és jó étvágyat. Vágyunk is rá, de félünk is tőle. Nehéz hozzászokni, de még nehezebb hanyagolni. Az intimitás kapcsolódik az élet három sz-éhez is: szülők, szerelem és szobatársak. Vannak dolgok, amiket nem lehet elkerülni és mások, amikről nem akarsz tudni.

Bár lenne egy intimitási szabályzat, egy útmutató, amely megmutatná, ha átléptük a határt. Jó lenne, ha látnánk, hogy mikor érünk oda, de nincs ilyen határ a térképen. Ha megtalálod, megragadod és szorongatod ameddig lehet. És a szabályok … talán nincsenek is. Az initimitás szabályait talán saját magadnak kell megalkotnod.”

Grace klinika

Ébredések

„A valóság az, hogy legalább annyira nem tudjuk, mi miért vallott kudarcot, mint amennyire nem tudjuk mi miért sikerült. De azt tudjuk, hogy amikor a gyógyszer nyitotta ablak bezárult, valami másra ébredtünk rá. Tudjuk, hogy az emberi elme erősebb, mint bármilyen gyógyszer. Hát ez az, amit életben kell tartanunk, munkával, játékkal, barátsággal, családdal, mert ezek a dolgok számítanak. Hajlamosak vagyunk elfelejteni a legegyszerűbb dolgokat.”

Ébredések