Einstein – álmok és tettek

“Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja.”

Einstein

Született feleségek 5/4 – Féltékenység

„Ha alaposan megnézik a barátaik arcát meg fogják látni. A mosolyuk mögött ott bújkál egy bizonyos zöld szemű szörny. És akkor majd megértik, hogy mennyire irigylik a szépen karbantartott otthonukat, az ínycsiklandó ételkölteményeiket és az ízléses holmijaikat. De jól oda kell figyelniük, hogy észrevegyék a féltékenységet, mert a jó barátok is mindig odafigyelnek, hogy leplezzék.

Ha alaposan megnézzük a körülöttünk élők arcát elkaphatjuk egy bizonyos zöld szemű szörny pillantását. És akkor megláthatjuk, hogy irigylik a karrierünket, a szerelmi életünket, az időt, amit a gyerekünkkel tölthetünk. Hogy is tudnánk kezelni ezt a mérhetetlen féltékenységet? Sokféle módja van, de a legjobb, ha egyszerűen megosztjuk azt, amink van.”

Született feleségek

Grace klinika 10/19 – Elismerés

„A Harper-Avery díj az egyik legrangosabb díj, amit sebész kaphat. A jelölteket telefonon értesítik mindig ugyanakkor. Pénteken keleti parti idő szerint reggel nyolckor. Ami Seattle-ben hajnali öt. Az anyámat ötször is jelölték. Én már átéltem ezt. Ha megcsörren a telefon minden megváltozik. Hirtelen szupersztárrá válik. És ha nem … azt nem tudom. Anyám szupersztár volt, őt mindig felhívták.

Anyám nem hitte volna, hogy nyerni fog. Úgy gondolta, ez népszerűségi verseny és ő nem népszerű. Nő volt és medika és az arroganciáját félreértették az emberek. El sem merte képzelni, hogy esetleg még is nyerhet, mert annyira szerette volna. És amikor kimondták anyám nevét, őszintén megdöbbent. Elismerték a rengeteg munkáját és áldozatát. Majd hazajött és azt mondta, hogy nem nyerte meg a Harper-Avery-t, hanem kiérdemelte.”