Martin Luther King a szeretetről

„Nincs nagyobb erő a szeretetnél. Legyőzi a gyűlöletet, mint a fény az éjszakát.”

Martin Luther King

Bosszú 2/6 – Illúzió

„Ha úgy akarjuk, élhetünk az illúziók megnyugtató világában. Álltathatjuk magunkat a hamis valósággal. Vagy álcázhatjuk vele tényleges szándékainkat.

A bizalom a legfőbb, ha sikeresen akarsz illúziót kelteni. De tökéletes illúzióhoz a hamis valóságnak olyan igaznak kell  tűnnie, mint annak, amit elfed. Oda kell figyelnünk minden részletre. A legkisebb tökéletlenség, mint tű a léggömböt kipukkasztja az illúziót. És az igazság az illúzió mögött napvilágra kerül.”

Bosszú

Született feleségek 6/22 – Döntések

„Mi emberek nap, mint nap hozunk döntéseket. És ezek a döntések határoznak meg minket. Van, aki úgy dönt, hűséges lesz. Bár dühös és sértve érzi magát. Van, aki úgy dönt, bátor lesz. Bár majd eszét veszi a félelem. És van, aki úgy dönt, hogy harcba száll, mikor el is menekülhetett volna. De mi van azon szerencsétlenekkel, akiket gúzsba kötnek a körülmények. Mi lesz azzal, akinek nem marad választása?”

Született feleségek

Született feleségek 3/4 – Történelem

„Mindenkinek meg van az oka rá, hogy újra írja a történelmet. Olykor önmagunknak biztosítunk alibit. Van, hogy bántani akarunk valakit, aki minket bántott.  És van, hogy egyszerűen csak meg akarjuk kímélni magunkat a szégyentől. Persze vannak, akik úgy vélik, a történelem átírása pusztán kegyes hazugság. Dehát mi is az a történelem? Ha nem egy sor közmegegyezéses hazugság.”

Született feleségek