Clemenceau – dolgok megváltoztatása

„Azzal, hogy beszélünk róla, soha nem változtatjuk meg a dolgok állását: fel kell áldozni magunkat érte.”

Clemenceau

Grace klinika 3/18 – Sebek

„Az emberek rengeteg rejtett sebet hordoznak magukban. Mint a személyes múltjuk titkos térképét. Diagramot minden régi sebükről. A legtöbb régi seb begyógyul és nem marad más csak egy heg. De valami nem heged. Néhány sebet mindenhová magunkkal viszünk és bár a vágás a múlté a fájdalom ott lebeg.

Mi a rosszabb? Egy friss seb, ami még szörnyen fájdalmas vagy egy régi, aminek már be kellett volna gyógyulnia, de nem így történt. Talán tanulhatunk a régi sebeinkből. Emlékeztetnek arra, hogy hol voltunk és mit éltünk át. Megtanítanak arra, hogy mit kerüljünk el a jövőben. Szeretjük ezt hinni. Csak hogy nem ez történik, igaz? Vannak dolgok, amiket meg kell tanulnunk újra, és újra, és újra.”

Grace klinika

Grace klinika 9/15 – Tárgyalás

„Azt mondják van egy biztos jele annak, ha egy tárgyalás sikeres. Ha a tárgyaló felek felállnak az asztaltól, mindketten úgy érzik átverték őket. A cél a kompromisszum. Olyan helyzet, amiben mindenki nyer.

Azt mondják az üzleti tárgyalás művészet. Mégis minden esetben van egy stratégiánk. Taktikázunk. A stratégiát és a taktikát viszont nem a kompromisszumok miatt vetjük be, hanem akkor ha háborúzunk.”

Grace klinika

Született feleségek 7/9 – Szomszédok II.

„Van egy kérdés, amit mindannyian felteszünk magunknak. Megbízom a szomszédban lakókban? Számíthatok a nőre az utca végéről? Az a pár a túloldalról vajon mellém áll, ha szükségem lesz rájuk? Igen a jó szomszédok azok akikre támaszkodhatunk. A kiváló szomszédok azok, akik pontosan azt teszik, amit mondunk nekik.

Van egy kérdés, amit mindannyian felteszünk magunknak. Az a pár a túloldalról vajon mellém áll, ha egyszer szükségem lesz rá. Számíthatok a nőre az utca végéről. Igen, a jó szomszédok azok, akikre támaszkodhatunk. De ha rájövünk, hogy nem bízhatunk a szomszédainkban, akkor talán eljött az ideje szedni a sátorfánkat.”

Született feleségek