Eleanor Roosevelt a bátorságról

„Mindig erőt, bátorságot és önbizalmat nyerünk, amikor szembe kell néznünk félelmeinkkel. Azt kell mondanunk magunknak: „Átéltem ezt a szörnyűséget. Most már elboldogulok bármivel, ami csak jöhet.” Meg kell tudnunk tenni azt is, amiről azt hisszük, képtelenek vagyunk rá.”

Eleanor Roosevelt

Született feleségek 7/11 – Az élet megy tovább

„Van egy dolog, ami jó, ha eszünkbe jut, amikor úgy érezzük megszokott világunk a feje tetejére állt. Ha eljön a másnap, az élet megy tovább. Összekapjuk magunkat és bevásárló körútra indulunk. Vagy újra felszítjuk a szerelem lángját. Vagy újból belevetjük magunkat a munkába. Igen, soha ne feledjük, hogy minden jóra fordul majd. Kivéve ha nem.”

Született feleségek

Grace klinika 4/6 – Keménység

„Van egy tipikus sebész vonás. Talán büszkeségből, vagy mert kemények akarunk lenni, de egy vérbeli sebész nem ismeri el, hogy segítségre szorul, ha nem feltétlenül muszáj.  Egy sebész nem kér segítséget, mert keményebb annál. Minden sebész cowboy. Kívülről kemény. Nehézfiú. Legalábbis szeretik ezt hinni.

A lelke mélyén mindenki hinni szeretné, hogy lehet kemény. De a keménység nem csak az erőről szól. Az elfogadásról is. Néha meg kell engednünk magunknak, hogy egy percre ne legyünk kemények. Nem kell a nap minden percében keménynek lennünk. Néha el lehet lazulni. Sőt vannak percek, amikor kifejezetten ez a legjobb megoldás. Ha okosan tudunk percet választani.”

Grace klinika