L’ecsó – változás

„A változás természetes (…), és biztos, hogy befolyásolható. Csak rajtunk múlik, hogy milyen irányba.”

L’ecsó

Grace klinika 4/16-17 – Halál

„Anyám mindig azt mondta egy sebésznek egy halott mentes nap ritka ajándék. Minden nap szembenézünk a halállal. Minden nap életeket veszítünk. És minden nap azt reméljük, hogy nem kerül rá sor. Kötödünk a halálhoz. Láncokkal, mint a foglyok. Mint a rabok.”

Grace klinika

Született feleségek 1/3 – A félelem

„Igen, emlékszem a világra,  minden apró részletére. De legfőképpen arra, hogy mennyire féltem. Micsoda pazarlás. Tudják, aki félelemben él, nem is él igazán. Bárcsak el tudnám ezt mondani azoknak, akiket  hátrahagytam. De vajon használna nekik? Valószínűleg nem. Mostmár belátom mindig lesznek olyanok, akik szembeszállnak a félelmeikkel és lesznek olyanok, akik inkább megszöknek előle.”

Született feleségek

Született feleségek 7/16 – Az élet értelme

„Sok minden van, amiben örömünket leljük. Süteményt sütni a barátainknak. Egy jót nevetni. A rászorulókon segíteni. Mind-mind jó dolog. De mindaz, amiben örömünket leljük nem biztos, hogy elég ahhoz, hogy értelmet adjon az életünknek, ha nincs, akit szeressünk.

Az élet rövid, ezért fontos, hogy az értelmét keressük. Megtaláljuk a lányunk mosolyában, a barátság melegében vagy a hit vigaszában. De vannak olyanok is, akik azáltal adnak értelmet életüknek, hogy meghoznak egy nagy áldozatot.”

Született feleségek