Született feleségek 1/2 – A felfedezésre váró szépségek, a napvilágra vágyó titkok.

„Ahogy visszatekintek a világra, amit hátrahagytam, minden olyan világossá válik. A felfedezésre váró szépségek, a napvilágra vágyó titkok. De az emberek ritkán állnak meg, hogy körbe nézzenek. Csak mennek tovább. Igazán kár, pedig annyi a látnivaló.”

Született feleségek

Grace klinika 8/3 – Munka

„Dolgozol. Tanulsz. Készülsz. Hosszú évekig, egyetlen napért. A napért, amikor belevágsz. Azon a napon mindenre készen kell állnod. De egy dologra nem készülhetsz fel soha. A lemondásod napjára.

Néha egy perc alatt történik. Felállunk. Vezérek leszünk. Látjuk az utat. Látjuk az utat és elindulunk. Akkor is ha gőzünk sincs, hová vezet.”

Grace klinika

Született feleségek 2/18 – Kísértés

„Mindannyiunkat utolér a kísértés. Az, hogy képesek vagyunk-e legyőzni azon múlik, hogy felismerjük-e milyen álarc mögé bújik. Van, hogy egy rég kihunytnak hitt szerelem alakját ölti, ami most újra fellobban. Vagy egy új barát képében érkezik, aki akár még sokkal több is lehet. Vagy egy apró gyermekében, aki olyan érzéseket ébreszt bennünk, amelyek létezéséről sem tudtunk. És így végül engedünk a kísértésnek. Holott mindvégig tudjuk jól, ha eljő a reggel súlyos árat fogunk fizetni érte.”

Született feleségek

Móricz Zsigmond a sorsról

„Mindenkinek ki van jelölve egy sínpár, már a születésekor s azon kell haladnia és azon mehet, amerre visz… De vannak lelkek, akik át tudnak ugrani egyik sínről a másikra s akkor a más élete elől veszik el az érvényesülés útját… és az a másik leszorul, kiesik… az nem baj: fő, hogy jó sínre kerüljön valaki… és hagyja ott a maga régi nehéz útját.”

Móricz Zsigmond

Született feleségek 1/17 – Hősök

„A hősöket a legkülönbözöbb okok miatt tiszteljük. Van akit a merészségért, van akit a bátorságáért, van akit a jóságáért, de rajongásunk oka leginkább az, hogy szívünk mélyén mind arról álmodunk, hogy egyszer minket is megment valaki. Na persze, ha a sors nem hoz össze a megfelelő hőssel, kénytelenek vagyunk mi magunk megmenteni magunkat.”

Született feleségek