Shakespeare a hűségről

„Nem az állandó fogadkozás a hűség bizonyítéka, hanem az egyszer kimondott és megtartott fogadalom.”

Shakespeare

Grace klinika 8/19 – Minden összefügg

„Minden kisgyerek ismeri a dalt: A lábfej kapcsolódik a lábszárhoz. A lábszár kapcsolódik a térdkalácshoz. Az orvosin az ember megtanulja, hogy a helyzet ennél azért bonyolultabb. De mégis. A dallal semmi baj. Minden összefügg. … A lábfej kapcsolódik a lábszárhoz. A lábszár kapcsolódik a térdkalácshoz. És ha kiveszünk egy darabot a többi magától szétesik.

Az emberi testet olyan rendszerek alkotják, melyek életben tartják. Az egyik felel a légzésért, egy másik a mozgásért, egy másik a táplálkozásért és valamelyik az örömért felel. Minden összefügg. Ha kiveszel egy darabot, az egész összeomlik. És csak akkor fogjuk fel, hogy ezek a rendszereink milyen fontosak, mikor végleg felmondják a szolgálatot.”

Grace klinika

Bosszú 2/12 – Együttműködés

„Minden ember együttműködésből születik. Mind ennek a szövetségnek eredményeképpen jövünk erre a világra. Néhányan szerelemből. Néhányan a körülmények összejátszásából. Mindenesetre valamiből, ami titokban történik.”

Bosszú

Született feleségek 6/14 – Szerepek

„Ebben az életnek nevezett soha véget nem érő drámában mindenkinek megvan a maga szerepe. Van, akire a romantikus főhősét osztják. Van, akinek az áldozaté jut. És olyan is van pár, aki okoz néhány mulatságos percet. És aztán vannak, akik végül a hőst játszhatják. Különösen, ha úgy érzik, hogy van egy főgonosz, aki épp ott lakik velük szemben, az utca túloldalán.”

Született feleségek