Buddha – birtoklás

„Valójában semmit sem birtokolsz, csak őrzöl egy darabig. S ha képtelen vagy továbbadni azokat, akkor azok birtokolnak téged. Bármi legyen is a kincsed, úgy tartsd a markodban, mintha vizet tartanál. Mert ha megszorítod eltűnik. Ha kisajátítod tönkreteszed. Tartsd szabadon és örökre a tied marad.”

Buddha

Született feleségek 8/19 – Tervek

„Van az úgy, hogy bármilyen alaposan is tervezünk, a dolgok nem úgy alakulnak mint ahogy elvártuk. A makulátlan hírnéven folt eshet. A tiszta és világos magyarázat összezavarodhat. Az eszményi rend szanaszét hullhat egy villanás alatt. És lehet, hogy végül egy valaki fizet a bűnért, amiről mindenki azt gondolta, hogy közös volt.

Igen, mindannyian szövünk terveket az életben. De terveink néha nem úgy alakulnak mintahogy elvártuk. Segítő szándékunkkal csak ártunk egy kapcsolatnak. Kísérletünkkel, hogy utána nyúljunk a másiknak csak még messzebb taszítjuk. Azzal, hogy leásunk a múltba lehet, hogy a jelenünket gazdagítjuk. Ám vannak olyanok is, akik nem hajlandók lemondani a terveikről akármilyen rosszul is alakuljanak.”

Született feleségek

Grace klinika 5/9 – Szörnyek

„Gyerekkorunkban félünk éjszaka, mert attól tartunk szörnyek bújtak az ágyunk alá. Ahogy öregszünk, a szörnyek egész mások lesznek. Önbizalom hiány. Magány. Megbánás. És bár idősebbek vagyunk és bölcsebbek, rájövünk, hogy még mindig félünk a sötétben.

Alvás. A legkönnyebb dolog. Egyszerűen becsukod a szemed. De oly sokunknak az álom kicsúszik a kezéből. Akarjuk, de nem tudjuk, hogy szerezzük meg. De ha szembe nézünk a démonjainkkal, a félelmeinkkel, és ha segítséget kérünk egymástól. Az éjszaka már nem is olyan ijesztő, mert többé nem vagyunk egyedül a sötétben.”

Grace klinika