Ébredések

„A valóság az, hogy legalább annyira nem tudjuk, mi miért vallott kudarcot, mint amennyire nem tudjuk mi miért sikerült. De azt tudjuk, hogy amikor a gyógyszer nyitotta ablak bezárult, valami másra ébredtünk rá. Tudjuk, hogy az emberi elme erősebb, mint bármilyen gyógyszer. Hát ez az, amit életben kell tartanunk, munkával, játékkal, barátsággal, családdal, mert ezek a dolgok számítanak. Hajlamosak vagyunk elfelejteni a legegyszerűbb dolgokat.”

Ébredések

D. Carnegie – gyűlölet vs hatalom

“Ha gyűlöljük ellenségeinket, hatalmat adunk nekik – hatalmat álmunk, étvágyunk és boldogságunk felett. Táncra perdülnének örömükben, ha tudnák, mennyire nyomasztanak minket. Gyűlöletünk csöppet sem árt nekik, de saját nappalainkat és éjjeleinket pokollá teszi.”

D. Carnegie

Született feleségek 8/20 – A hatalom

„Carlos Solis hozzá volt szokva, hogy hatalmi pozícióban üljön. Legyen az egy erős kocsi kormánya mögött. Vagy az asztalfőn egy üzleti ebéden. Vagy egy nagyhatalmú cég élén. De most, hogy Carlos Solis új karrier építésébe kezdett hirtelen sokkal szerényebb pozícióba találta magát.

Igen, a hatalomról nem könnyű lemondani. Beismerni, hogy szükségünk lehet a segítségre barátoktól és szomszédoktól. Beletörődni, hogy egy szerettünk tényleg tudhatja, hogy mi a legjobb nekünk. Feladni saját helyes elhatározásunkat egy cseppet sötétebb szándékért. De egyeseknek a legnehezebb arról az erőről lemondani, amellyel saját vágyaikat fegyelmezik.”

Grace klinika 8/21 – Vizsga

„Képzeld el, hogy az elmúlt öt évedet rezidens képzésen töltötted, hogy sebész lehess. De azaz öt év egyszer csak jelentéktelenné válik, mivel most egyetlen dolog számít. Az egyetlen dolog, ami közted és a karriered között áll egy vizsga. Egy ismeretlen város, ismeretlen hoteljében egy ismeretlen vizsgáztató tesz fel ismeretlen kérdéseket. Izgulsz? Jól teszed.

Óvoda, iskola, egyetem, az orvosi, a rezidens képzés, mind ehhez a pillanathoz vezet. Van, aki nem bírja a feszültséget. Másokat ez hajt. A lényeg, hogy nincs mit tenni. Nincs több tanulás, nincs több felkészülés. Tetszik vagy sem eljött a pillanat. Már csak egyetlen dolgot kell tenned, megjelenni.”

Grace klinika