Grace klinika 4/4 – Hibák, megbántás, megbocsátás

„Az életben csak egyetlen dolog biztos. Leszámítva a halált és az adózást. Mindegy mennyire próbálkozol. Mindegy mennyire jók a szándékaid. Akkor is hibázni fogsz. És megbántasz másokat. És téged is megbántanak. És ha fel akarsz épülni csak egyetlen dolgot mondhatsz: megbocsátok.

Bocsáss meg és felejts! Ezt mondják. Ez jó tanács, de nem túl gyakorlatias. Ha megbántanak vissza akarunk vágni. Ha valaki igazságtalan mi igazságra törekszünk. Megbocsátás nélkül a régi viták nem ülnek el. A régi sebek nem hegednek. És a legtöbb, amit remélhetünk az az, hogy egy nap szerencsénk lesz és feledni tudunk.”

Grace klinika

Ralph Waldo Emerson a sikerről

“Sokszor és sokat nevetni; elnyerni az intelligens emberek megbecsülését, a gyermekek ragaszkodását; kivívni az őszinte kritikusok elismerését és elviselni a hamis barátok árulásait; örülni a szépnek, megtalálni másokban a jót; jobbítani egy kicsit a világon – egy egészséges gyerekkel, egy parányi kerttel vagy azzal, hogy biztos lábon állva élsz; tudni, hogy legalább egyvalaki könnyebben lélegzik, mert te voltál. Ez a boldogulás, ez a siker.”

Ralph Waldo Emerson

Született feleségek 1/5 – Betolakodók

„Az ember természeténél fogva örökösen óvakodik a betolakodóktól és bejutásukat igyekszik megakadályozni. De mindig lesznek olyanok, akik erővel furakodnak be az életünkbe, mint ahogy olyanok is, akiket mi magunk engedünk be. De aggodalomra leginkább azok adnak okot, akik odakintről figyelnek minket, akiket igazán sosem ismerünk meg.”

Született feleségek