Lev Tolsztoj az életről

„Az élet egész tarkasága, gyönyörűsége, szépsége fényből és árnyból tevődik össze.”

Lev Tolsztoj

Grace klinika 10/10 – Hibák

„Testünk egymással kölcsönhatásban lévő bonyolult rendszerek összessége. Sokan azt hiszik az orvosok mindent tudnak róla. De nem mindig egyértelmű, hogy a hiba hol van a rendszerben és hogy mi okozza az összeomlást. Erre keressük a választ első rezidens évünkben. Később pedig végig erről hazudunk.

Csak egy megfázás. Le fogjuk gyűrni. Elmúlik. Nincs nagy baj. Orvosok vagyunk. Tudnánk, ha nagy baj lenne. Minden rendben lesz. Nincs semmi baj.”

Grace klinika

Bosszú 2/11 – Tervek, hibák

„Olykor a legjobban megszervezett akciók is balul sülnek el. Nem számít mennyit dolgozunk a részleteken. A tervnek mindig lesz egy gyenge pontja. És mindig lesz olyan, aki ezt ki is használja. Hogy bukásra ítélje a tervet és vele együtt az elkövetőjét is.

Minden tervbe csúszhat végzetes hiba. Néha a szív az. Még azok is hibáznak, akiknek a legóvatosabbnak kellene lenniük. Bár az óvatoskodás nem mindig vezet eredményre. Amikor egy terv ingatag alapokon nyugszik a kudarc nem lehetőség, hanem bizonyosság. „

Született feleségek 8/4 – Leckék

„Gyakran hangoztatott mondás, hogy a gyerekek a legfontosabb leckéket az osztálytermen kívül tanulják meg. Gyakorolják békés úton rendezni a konfliktusaikat. Megtanulnak okos döntéseket hozni táplálkozási kérdésekben. Elsajátítják a társalgás művészetét.

Igen, a legfontosabb leckéket az életben a tantermen kívül tanuljuk meg. A fájdalmas igazságot a kapcsolatunk állapotáról. Hogy milyen csúnyán megfizetünk, ha szembeszállunk a hatalommal. A szomorú tényt, hogy az élet színei nem mindig rózsásak. Aztán vannak olyanok is, akik nem hajlandók elfogadni ezeket a fontos tanulságokat. Egyszerűen csak várják a lehetőséget, hogy ők tanítsanak móresre másokat.”

Született feleségek