Abraham Lincoln az életről

„A végén majd nem az számít, hogy mennyi éved volt az életedben, hanem hogy mennyi élet volt az éveidben.”

Abraham Lincoln

Stephen King a gyerekkorról

„A gyerekkornak megvannak a maga édes titkai, és a halandóság bizonyítékaként létezik, és a halandóság magában foglalja a bátorságot és a szeretetet.”

Stephen King

Grace klinika 2/24 – Sérülések

„Mindannyian úgy rombolunk az életben, mint elefánt a porcelánboltban. Egy törés itt, egy horzsolás. Kárt teszünk magunkban és másokban is. A nehéz az, hogy próbálunk rájönni, hogyan kezeljük a sérülést, amit okoztunk vagy amit nekünk okoztak. Néha a sérülés váratlanul ér minket. Néha azt hisszük, hogy helyre hozhatjuk a kárt. De néha úgy ér miinket a sérülés, hogy nem is látjuk előre.

Mindenki sérült úgy látszik. Csak van, aki jobban, mint mások. Gyerekkorunk óta cipeljük a sérüléseinket. Aztán felnőttként visszaadunk mindent, amit kaptunk. És persze mindannyian okozunk sérüléseket. És aztán minden erőnkkel megpróbáljuk megmenteni, ami menthető. „

Grace klinika

Grace klinika 8/16 – Döntések

„Sebészként tudnunk kell konzultálni egymással. Másodvéleményt kérni. A betegeket is újabb szakvélemény kikérésére biztatjuk. De minek még egy vélemény, ha tudod, hogy igazad van? Mert ha őszinték vagyunk magunkkal a sebészek inkább cowboy-ok. Inkább egyedül dolgoznak.

Kérhetsz tanácsot másoktól. Körbe veheted magad tanácsadókkal. De végül Neked kell döntened. Egyedül Neked. És amikor döntened kell és egyedül vagy a falhoz szorítva, csak a fejedbe lévő hang számít, amelyik megsúgja, amit már úgyis tudtál és ami szinte soha nem hazudik.”

Grace klinika