Gyilkos elmék 6/21 – Stephen King a szörnyekről

„Az emberi helyek néha embertelen szörnyeket szülnek.”

Stephen King

Stephen King a titokról I.

„A legfontosabb dolgokat a legnehezebb elmondani. Ha ezekről beszélsz, nevetségesnek érzed magad, hiszen szavakba öntve összezsugorodnak – amíg a fejedbe vannak, határtalannak tűnnek, de kimondva jelenktéktelenné válnak. Ám azt hiszem, többről van szó. A legfontosabb dolgok túl közel lapulnak, ahhoz a helyhez, ahol a lelked legféltettebb titkai vannak eltemetve, irányjelzőként vezetnek a kincshez, amit az ellenségeid oly szívesen lopnának el. S ha mégis megpróbálsz beszélni róluk, a hallgatóságtól furcsáló tekintetet kapsz cserébe, egyáltalán nem értenek meg, nem értik miért olyan fontos ez neked, hogy közben majdnem sírva fakadsz. És szerintem ez a legrosszabb. Amikor a titok nem miattad marad titok, hanem mert nincs, aki megértené.”

Stephen King – Állj ki mellettem!

Grace klinika 8/4 – Férfi vs nő

„Határozott különbség van egy férfi és egy nő agya között. A női agy hipokampusza nagyobb, amitől kevésbé felednek, jobb a memóriájuk. A férfi agynak nagyobb a parietális kérge, ez segít a támadások kivédésénél. A férfi agy másképp veszi a kihívásokat, mint a női. A nők a nyelvi kommunikációban erősek. A részletekben. Empátiában. A férfiak nem igazán. Ez nem azt jelenti, hogy nekünk nincsenek érzéseink. Mi is tudunk az érzéseinkről beszélni, csak hát … többnyire inkább nem tesszük.

Légy férfi, folyton ezt hajtogatják. De mit jelent ez egyáltalán? Az erőről van szó. Vagy inkább az áldozatról. Vagy a győzelemről. Talán egyszerűbb ez ennél. Tudnod kell, mikor légy férfi. Néha akkor vagy igazán férfi, ha félreteszed az egodat, beismered a vereséget és egyszerűen kezdesz mindent előlről.”

Grace klinika