Grace klinika 5/9 – Szörnyek

„Gyerekkorunkban félünk éjszaka, mert attól tartunk szörnyek bújtak az ágyunk alá. Ahogy öregszünk, a szörnyek egész mások lesznek. Önbizalom hiány. Magány. Megbánás. És bár idősebbek vagyunk és bölcsebbek, rájövünk, hogy még mindig félünk a sötétben.

Alvás. A legkönnyebb dolog. Egyszerűen becsukod a szemed. De oly sokunknak az álom kicsúszik a kezéből. Akarjuk, de nem tudjuk, hogy szerezzük meg. De ha szembe nézünk a démonjainkkal, a félelmeinkkel, és ha segítséget kérünk egymástól. Az éjszaka már nem is olyan ijesztő, mert többé nem vagyunk egyedül a sötétben.”

Grace klinika

Grace klinika 7/14 – Kockázat

„Az orvos egyik legnehezebb feladata a rangsorolás. Azt tanuljuk, hogyan mentsünk életet áldozat hozatal nélkül. De ha az élet megmentéséért nagy áldozatot kell hoznunk, habozás nélkül megtesszük. Ezt nem könnyű megtanulni és a végére mindig egy kérdés marad. Mik az esélyek? Mit nyerünk vagy vesztünk? És a végén szerencsejátékosok leszünk és igyekszünk nem elherdálni a farmot.

Műteni kockázatos. De nem számít mekkora a kockázat. Előbb vagy utóbb az ösztöneinkre kell hagyatkoznunk. És lehet, hogy így odajutunk, ahol mindig is lenni szerettünk volna.”

Grace klinika

Grace klinika 9/7 – Egymásnak teremtve

„Van olyan, hogy két embert valóban egymásnak szántak? Egymásnak teremtettek? Hogy igazi lelki társak? Szép lenne, ha igaz lenne, ha valahol mindenkire várna valaki és mindenki várna valakire. De nem hinném, ha így van.

Talán elhiszem ezt az egymásnak teremtve dolgot. Mért ne higgyünk benne? Komolyan? Ki ne vágyna még egy kis romantikára? Talán tennünk kell érte, hogy megtörténjen. Hogy azok legyünk, akiket valakinek teremtettek. Így legalább biztosan megtudjuk, hogy tényleg egymásnak vagyunk-e teremtve vagy mégsem.”

Grace klinika