Született feleségek 6/3 – Nő

„Van egy bizonyos fajta nő, akit gyakran látni a kertvárosokban. Hálóköntösben várja az iskolabuszt. Hajcsavarókkal a fején ugrik ki a postára. Pólóban és melegítőnadrágban megy ki a piacra. Ez a nő feleség és háziasszony, mert hogy úgyis kár a gőzért. … Igen, van egy bizonyos fajta nő, akit csak a kertvárosban láthatunk, aki igyekszik, hogy szép legyen, ha van valaki, akiért érdemes igyekeznie.”

Született feleségek

Buddha a békéről

„Sokan nem tudják, hogy azért vagyunk a világon, hogy összhangban éljünk. Akik megértik ezt, nem harcolnak többé.”

Buddha

Született feleségek 7/21 – Rettegéssel teli pillanatok

„Bármennyire is magabiztosak vagyunk, mindannyian élünk meg rettegéssel teli pillanatokat. Talán akkor, mikor kézhez kapjuk a hitelkártya számlánkat. Vagy átnyújtjuk az osztályfőnökünk üzenetét. Vagy ráállunk a mérlegre, miután már egy hete nem edzettünk. Igen, mindannyian élünk meg rettegéssel teli pillanatokat és ezekért olykor nem okolhatunk mást, csakis magunkat.

Igen, bárkik is vagyunk mindannyian élünk meg rettegéssel teli pillanatokat. Amikor azt kérdezzük magunktól, hogy elhiszi, majd valaki is, hogy ártatlan vagyok? A lányom elvált szülők gyermeke lesz? Ez a férfi is összetöri, majd a szívem? Járnak rémes alakok az éjszakában? És néha a kérdésre a válasz: igen!”

Született feleségek

Született feleségek 8/20 – A hatalom

„Carlos Solis hozzá volt szokva, hogy hatalmi pozícióban üljön. Legyen az egy erős kocsi kormánya mögött. Vagy az asztalfőn egy üzleti ebéden. Vagy egy nagyhatalmú cég élén. De most, hogy Carlos Solis új karrier építésébe kezdett hirtelen sokkal szerényebb pozícióba találta magát.

Igen, a hatalomról nem könnyű lemondani. Beismerni, hogy szükségünk lehet a segítségre barátoktól és szomszédoktól. Beletörődni, hogy egy szerettünk tényleg tudhatja, hogy mi a legjobb nekünk. Feladni saját helyes elhatározásunkat egy cseppet sötétebb szándékért. De egyeseknek a legnehezebb arról az erőről lemondani, amellyel saját vágyaikat fegyelmezik.”