Fekete István az önismeretről

„Csak önmagával nem tud mit kezdeni az ember, és önmagát nem tudja meghódítani. Pedig amit keres, nem kívül van, hanem belül.”

Fekete István

Grace klinika 10/14 – Küzdelem

„A rák egy biológiai pidbull. Mindig harcolni akar, és lesből támad. Megvárja, hogy a test biztonságban érezze magát, hogy azt higgye, hogy erős és egészséges. A rák ekkor lép támadásba és csak nő és nő. A test nem észleli a veszélyt.

Elbújhatunk a pidbull elől, de az csak ideig óráig segít. Csak egyféleképpen győzhetünk. Talpra kell állni. Ha szerencsénk van és élve megússzuk, szánjunk időt a ünneplésre. Mielőtt visszavesszük a páncélt, hogy megküzdjünk a következővel.”

Grace klinika 12/9 – A csend hangja

„Egy csoportban 57%-kal valószínűbb, hogy férfi válaszol, mint nő. Ha mégis nő szólal meg, a statisztikák alapján a férfiak jó eséllyel vagy félbeszakítják vagy túl harsogják. Nem azért, mert bunkók. Ez tudomány. Tudományosan bizonyított, hogy a női hangot a férfi agy sokkal nehezebben érzékeli. Mit jelent ez? Azt, hogy ebben a világban a férfiak nagyobbak, erősebbek, gyorsabbak és ha nem vagy kész a harcra a csend megöl.

Ne hagyd, hogy a félelem elnémítson. Van hangod! Hát használd! Szólalj meg! Emeld a kezed. Kiáltsd a választ. Hallasd a hangod, bármibe kerül. Csak találd meg a hangod. Amikor megvan, töltsd ki az átkozott csendet.”

Grace klinika

Született feleségek 7/1 – Rossz hír

„Az éjszaka közepén megcsörrenő telefon. Az egyedi kézbesítéssel érkező levél. A sürgős jelzéssel ellátott e-mail. Igen. A rossz hírek tudtul adásának számos módja létezik. De van hír, ami annyira rossz, hogy személyesen kell közölni.

A rossz hír gyorsan terjed. És ha elér hozzánk, meg kell találnunk a módját, hogy megbírkozzunk vele. Ha a férjünk közli velünk, hogy továbblépett, találunk magunknak egy projektet, ami leköt minket. Ha a számlák kezdenek fölénk tornyosulni, megtaláljuk a lehetőségét, hogy keressünk egy kis plusz pénzt. Ha a tudtunkra jut egy olyan titok, ami túl szörnyű ahhoz, hogy megoszthassuk, megtanuljuk magunkban tartani. De sose szabad felednünk, hogy a rossz hír, amit éppen kaptunk, olykor lehet jó is, álruhában.”

Született feleségek